Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Niebieski

tag heuer Link Catibre 36 Yoshikatsu Kawaguchi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dawno temu w prezencie otrzymałem tytułowy zegarek, jednak grzał moją szafę dość długo, bo nie byłem fanem noszenia zegarków. Podczas przeprowadzki wygrzebałem go i postanowiłem sprawdzić czy ma jakąś wartość, pod wpływem emocji odnajdując podobny zegarek jego cena zaszokowała mnie. Tylko, że nie wszystko się zgadza. Nie potrafię odnaleźć zegarka z nazwą Catibre, tylko Calibre 36. Jeszcze jedna różnica mnie zastanawia, ponieważ w podobnym zegarku w internecie logo tag heuer nie jest w kolorach, a w moim zegarku jest zielono czerwone. Tu pojawiają się moje wątpliwości do jego oryginalności. Ponieważ, żeby tego było mało, to po wyciągnięciu z szafy, zegarek nie dał się nakręcić, po nakręceniu pochodzi chwilę i staje. Więc postanowiłem oddać go do zegarmistrza. Jednak on usilnie twierdził, że to jest podróba, bo gdyby to był oryginał byłbym bardzo bogaty. Do tego popełnił jeden błąd, stwierdzając na początku, że zegarek staje, bo bateria jest do wymiany( szkoda tylko, że zegarek, to automat ). Później potrzebował 3tyg. na naprawę zegarka, więc zrezygnowałem z jego oferty i dalej nie mam pewność co do jego autentyczności. Więc chciałbym zasięgnąć rady u Was. W sumie, każda odpowiedź będzie satysfakcjonująca :rolleyes:. Brak oryginalności ze względu na to, że spokojnie będę mógł nosić ten zegarek na ręku, a oryginalność jego, że będę mógł załatać nim moją chwilową dziurę budżetową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoko więc, mogę dać sobie spokój ;p. Wskazówki się różnią, logo i tarczę w środku. Reszta jest taka sama, a wykonanie podróby powiem, że i tak zaskakująco dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli widziałeś zdjęcia w internecie i zastanawiasz się 3 jest oryginalny to na 100 % jest to podróba !!!!

Catibre - nawet producentowi nie chciało się zainwestować kilku tysięcy euro i kupić jednego oryginalnego TH aby dobrze go skopiować.

Ps.

Tego "zegarmistrza" omijaj jak największym łukiem a jemu zaproponuj przebranżowanie!!

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.