Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kuba93

Zegarek na bardzo chudą rękę !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post i przepraszam jeżeli nie w tym dziale co trzeba.

Moi rodzice chcą mi kupić zegarek na 18-ste urodziny. Jednak mam bardzo chudą rękę ok. 16 cm w przegubie.

Podobają mi się takie zegarki:

http://www.timex.pl/produkt.aspx?productID=30

http://www.timex.pl/produkt.aspx?productID=500

http://www.timex.pl/produkt.aspx?productID=964

http://www.timex.pl/produkt.aspx?productID=5542

Jednak one są raczej standardowej wielkości więc za duże jak dla mnie.

Jeżeli ktoś był by w stanie zaproponować jakieś zegarki podobne stylistycznie

do tych jednak trochę mniejsze byłbym bardzo wdzięczny, firma nie gra roli

miałem dwa timexy ale bardziej sportowe i nie narzekałem. Budżet tak do 1000 zł oczywiście +- 200 zł.

Dziękuje za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podopwiedz jeszcze czy wolalbys kwarca czy automata?? (za ta kase moglbys miec fajnego automata ale to moje zdanie :D )

bransoleta ....pasek czy guma??

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej guma albo pasek tylko nie bransoleta, a tak to wszystko jedno co się trafi aby było na moją rękę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 cm to nie jest aż tak chuda ręka i bransoleta będzie też pasować..

.. tak mi się wydaje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie bardzo chuda i wg mnie bransoleta odpada na pewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy masz tą 18?

Ja mam we wrześniu ;]I też planuję zegar zakupić.

Może:

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,7124,7232,651-0-0-EQW_500BE_1AVER.html

Ale może bardziej sprecyzuj swoje wymagania.

Bo tak będziemy strzelać do nie wiadomo kiedy.

Bardziej garnitur,koszula czy na luźno?

My colour is blue...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę , że skoro 18 lat to może już bransoleta? W sumie dużo starszych ludzi od Ciebie nosi gumowe paski i skórzane. Jeżeli nie bransoleta to najlepiej pasek :D Ja mam 19 lat ( od 2 dni ) i pasek i guma pasują, zreszta bransoleta też ;D

Co do zegarka pewnie patrzysz głównie na wygląd :) Ostatni zegarek wygląda interesująco :)

"Lotnik skrzydlaty władca świata bez granic , ze śmierci drwi , a życiu prosto w twarz się śmieje..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no taki ze wskazówkami, ale na luźno :D, z tego co widzę to te zegarki co proponujecie chyba nie są mniejsze niż tamte timex-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się zdjae że wygląd tutaj ma pierwszorzędną rolę.

Ale może Seiko Monster ?

My colour is blue...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdż te zegarki-wielkość koperty max 42mm(drugi 40mm) powinna być jak dla Ciebie ok-ja mam nadgarstek 16,5 cm a mój największy zegarek 45mm :D

http://allegro.pl/orient-automat-oryginal-nowy-z-gwar-kurier-gratis-i1731170192.html

http://allegro.pl/hamilton-air-chrono-h74592333-lotnik-pilot-i1734894386.html (polecam zwłaszcza ten)

Pozdrawiam wszystkich -Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdż te zegarki-wielkość koperty max 42mm(drugi 40mm) powinna być jak dla Ciebie ok-ja mam nadgarstek 16,5 cm a mój największy zegarek 45mm :D

http://allegro.pl/orient-automat-oryginal-nowy-z-gwar-kurier-gratis-i1731170192.html

http://allegro.pl/hamilton-air-chrono-h74592333-lotnik-pilot-i1734894386.html (polecam zwłaszcza ten)

Orient wg. mnie z wyglądu bardzo średni, ale plus za to, że automatyczny.

Hamilton mimo iż jakość wykonania bardzo przyzwoita to nie wiem czy jest sens kupować kwarca.

PS. I dalej utrzymuję, że 16 cm w nadgarstku to nie jest tak mało. Sam mam niewiele więcej..

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemyśl jeszcze bransoletę. Jak masz chudą rękę (tak jak ja), to po zakupie zegarka na pasku na 90% będziesz musiał dorobić kilka dziurek, a końcówka paska będzie wystawać, co wygląda średnio. Bransoleta ma taką zaletę, że można ją skrócić poprzez wyjęcie ogniw i wszystko wygląda bardzo estetycznie. Decyzja należy do Ciebie.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten HAMILTON KHAKIAIR CHRONO podoba mi się ale czy

nie było by czegoś z średnicą mniejszą niż 40 mm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki obwód jak ty i noszę zegarki które mają 42 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 15cm i też nosze zegarki które mają 42mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokoj z Timexami tym bardziej za taką cenę. Akurat zegarek na 18stke to świetny pomysł i okazja by naciągnąć trochę rodziców na dobry prezent - tak jak w moim przypadku. Tylko, że ja sie stałem posiadaczem Certiny DS Podium, którą polecam z całego serca, duszy, rozumu i naprawdę się nie zawiedziesz. To też mój pierwszy porządny zegarek i na Twoim miejscu celowałbym w szwajcara, bo w końcu to prezent na dorosłe życie i warto by trochę pochodził i jakiś poziom reprezentował. I nie kupuj mechaników i automatów, w tym wieku po prostu zegarek się zaklada i idzie a nie stroi przed każdym wyjściem z domu, masz jeszcze na to jakieś 70 lat. :)

Zegarka szukaj tylko i wylacznie na pasku, chyba, ze lubisz o coś zachaczyc, uderzyć to wtedy bransoleta.

Parę propozycji ode mnie:

Certina DS Podium

Tissot PRC200

Atlantic

Doxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche moze i w tym racji jest......ale ja bym kwarca juz nie kupil.....zobaczysz.....dorosniesz do automatow....a potem stwierdzisz ze te pieniadze ktore wydales na ten zegarek ktory zamierzasz kupic mogles wydac lepiej :)

zapytaj kogo chcesz na tym forum i wiekszosc Ci poleci automata :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jest tutaj na forum trochę osób,które piszą że automat dla 18-sto latka to tragiczny wybór...

A sam bym Ci polecił jakiś automat ,bo te zegarki coś w sobie mają,i ty wiesz że nie jest to bateria.

A to że trzeba ustawiać w nim godzinę,bo nie jest dobrze wyregulowany to chyba tylko dodaje szmaczku tej całej sprawie.

My colour is blue...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak samo jakby ktoś swój pierwszy samochód kupił i byłby to Mercedes. Później na co zmieni? Na Lambo? A później? Panowie, powoli, nie od razu Rzym zbudowano. Niech kupi kwarca, przyzwyczai się do zegarka, zobaczy z czym to się je i z czasem kupi automata. Chociaż jak znam życie, połowa na tym forum to nie sa pasjonaci, którzy muszą mieć automata i 10 zegarków w kolekcji, tylko napisali tutaj z prośbą o autentyczność swojego kwarca Casio. :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda sie kłocić......kazdy jest do czegos uprzedzony....jak dla mnie takie wybajerzone Casio wygladaja troche jak te pseudo-scigacze co maja po 125 pojemnosci...ale to jest moje zdanie :)

jak sie na cos zdecydujesz to sie pochwal bo sam jestem ciekaw co zadecydujesz :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej polecałbym Ci zakup tego Hamiltona-to świetny zegarek ma swój styl i klasę,jest oryginalny i z pewnością się wyróżnia ,jest w 100% szwajcarski,Hamilton to ceniona marka z tradycjami,mniej znana laikom ale to tylko zaleta-ceniona tu na forum.A to że machanizm kwarcowy to moim zdaniem nie jest jego wadą,na automat masz przed sobą całe życie,kwarc pasuje do młodej aktywnej osoby,jest bezobsługowy,bardziej wytrzymały i dokładny-o automat trzeba dbać ,nosić go codziennie lub dokupić rotomat,często korygować czas(w tych tanich modelach)a do tego w twoim budżecie trudno kupić sportowy chronograf w automacie,a z tego co widzę taki zegarek szukasz (pozostaje chyba tylko poljot)A co do wielkości to 40mm to tak w praktyce to jest niewielki zegarek!

Pozdrawiam wszystkich -Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle bardzo dziękuje za takie duże zaangażowanie, tyle propozycji

i czas poświęcony mojemu tematowi, myślę że już coś wybiorę :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem teoria o tym, kto, w jakim wieku może mieć krawca a kto automat jest absurdalna....

To zależy, co oczekujemy od naszego zegarka. Jeśli jesteśmy pasjonatami, czemu nie automat! A jeżeli chcemy tylko

niezawodności i wskazywania czasu, czasem bajerowego wyglądu to kupujemy krawca. Jak dla mnie automat może nosić nawet 16 latek,

jeżeli coś o nim wie i interesuje się zegarkami ;)

A najważniejsze to ile jesteśmy w stanie przeznaczyć pieniędzy na zakup:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.