Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wojtas1948

DAMASKO vs ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

witam.pomozcie! przymierzam sie do kupna zegarka swoje poszukiwania zawezylem do dwoch modeli.DAMASKO DA 36 i ORIS BC3 ADVANCED DAY DATE z czarnymi cyframi.orisa mialem mozliwosc przymierzyc,z damasko ciezko o to.i mam dylemat ktory kupic.moze Wy mi pomozecie piszac o plusach i minusach tych zegareczkow,albo ktory byscie wybrali i dlaczego.serdeczne dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.pomozcie! przymierzam sie do kupna zegarka swoje poszukiwania zawezylem do dwoch modeli.DAMASKO DA 36 i ORIS BC3 ADVANCED DAY DATE z czarnymi cyframi.orisa mialem mozliwosc przymierzyc,z damasko ciezko o to.i mam dylemat ktory kupic.moze Wy mi pomozecie piszac o plusach i minusach tych zegareczkow,albo ktory byscie wybrali i dlaczego.serdeczne dzieki.

Tylko Damasko. Oris przy tym zegarku nie ma nic (no może ma, goły mechanizm, bez żadnych zdobień)

Damasko

-utwardzana nierysująca się koperta /60 HRC or 710 Vickers/

-werk pięknie zdobiony

-świetna superluminowa

-bardzo mocny podwójny AR

-Shockproof according to DIN 8308

-Anti-magnetic according to DIN 8309

..zresztą:

http://www.damasko.de/eng/da36_technik.htm

Nawt jeli oris trochę bardziej wizualnie by mi odpowiadał to bym się nie zastanawiał i brał DA (a bardzo lubię orisa).

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zastanowienia Damasko...no i Damasko jak dla mnie nie ma minusów.

Za większą kasę niż Damasko nie dostajesz tego co oferuje Ci Damasko.

napisz skąd jesteś...kilka szt. jest w PL więc może uda Ci się z komś złapać i obczaić na żywo.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki bardzo za sugestie.faktycznie oris podoba mi sie bardziej wizulalnie,ale ja raczej uzywam zegarki dosc "mocno",rybki,grzybki no nieoszdzedzam! i tu idealnie pasuje damasko.Jestem ze szczecina jesli jest ktos z okolic kto ma damasko,to z checia bym go obejrzal.a moze ktos ma go na sprzedaz?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojtas jak sie nie "pieścisz" z zegarkami to Damasko będzie idealne.

Trzeba się mocno postarać by go zarysować.

Używki są w takich cenach, że częściej bardziej się opłaca dołożyć i kupić nowy.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.