damian93 0 #1 Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam Od wczoraj stałem się właścicielem zegarku Casio MDV 102... lecz nie jestem pewien czy nie kupiłem podróbki ponieważ jest produkcji chińskiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #2 Napisano 20 Sierpnia 2011 No i skąd mamy wiedzieć co kupiłeś?? zdjęcia jakieś pokaż.Poza tym to że jest produkcji chińskiej o niczym nie świadczy, Casio tylko najdroższe zegarki produkuje w Japonii, resztę tłuką w Malezji, Wietnamie, Filipinach i Chinach!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #3 Napisano 28 Sierpnia 2011 Na moim MDV też pisze made in china a oryginalny jest na pewno tak jak kolega wyżej napisał to nic nadzwyczajnego ze pisze china. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #4 Napisano 29 Sierpnia 2011 chiny i tajlandia. czasem malezja i korea. czesc jak pisales w japonii, ale tylko najdrozsze i najbardziej zaawansowane modele. Na filipinach produkuja Timexy amerykanskie i chyba tylko to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian93 0 #5 Napisano 10 Września 2011 Wielkie dzięki, już się przestraszyłem że podróbkę kupiłem. (Myślałem że wszystkie casio produkowane są w Japonii.) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 1 #6 Napisano 14 Września 2011 damian93: niestety Casio już dawno temu nie produkuje swoich zegarków tylko w Japonii ( niestety ) i obecnie to są już różne azjatyckie kraje...Napis: MADE IN CHINA może razić, ale trzeba się niestety do tego przyzwyczajać, gdyż niedługo ( a może już tak jest ) wszystko pewnie będzie robione w Chinach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach