Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

KnowHow

Omega Constellation

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, naszla mnie chec wymiany mojego "zegarka" na zegarek, stad temat. Nie interesuja mnie modowe zabawki, chcialbym cos porzadnego i eleganckiego lecz nie do przesady, zegarek noszony na codzien. Troche przegladalem forum i sklepy, bardzo spodobala mi sie Omega Conctellation. Ktos moglby mi przyblizyc ta serie zegarkowpamietajac, ze jestem kompletnym laikiem :)

Te zwrocily moja szczegolna uwage:

http://allegro.pl/14k-omega-constellation-chronometer-delux-36mm-i1768751802.html

http://allegro.pl/zloto-14k-omega-constellation-prestiz-jak-nowa-i1779996092.html

Co oznacza Pie Pan, chronometer, DeLuxe, czy to tylko nazwy? Jak duzy kredyt trzeba wziac aby kupic takie cudo? :) Czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto, ale nie napalaj sie!

O tych zegarkach jest bardzo duzo na forum, poczytaj.

Co do tych, ktore pokazujesz - obie sa w porzadku. Zadna z nich nie jest pie-pan, ani de Luxe. Te druga (Constellation "C") sprzedaje nasz Forumowicz: kono. Wyszly mu (jak zwykle) bardzo dobre zdjecia.

Natomiast pie-pany (takie jak moja):

dsc07714y.jpg

sa bardzo czesto "trefne" - kiepsko odnowione tarcze, badz w ogole skladaki,lub wspolczesnie produkowane podrobki. Zalecana duza ostroznosc i konsultacja.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzialem, a w ogole ktos juz sie o nia pytal - jest gdzies watek na Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje wlasnie przeczytalem, waham sie niemilosiernie czy licytowac ten 1 czy nie :/ jest swietny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem tamten temat, jeszcze chcialbym spytac ile wart jest ten zegarek, tylko orientacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie przejrzenie ebaya nie pokazuje tego modelu. To jest stosunkowo rzadki model, tzw. oversize wzglednie hidden crown. Ja mialem kiedys jego poprzednika:

dsc07666.jpg

Ta z allegro jest wieksza od pie-pana, ktory ma 34,2 mm srednicy, ale mimo to jest zdecydowanie mniej poszukiwana (moim zdaniem jest nieladna). Je bym nie dal 2000 zl, ale ja jestem rozpuszczony. Z drugiej sttrony - nabedziesz zegarek Omegi, i to jeszcze jej topowej linii, z rzeczywiscie legendarnym mechanizmem, dobrze zachowany. Popatrz na ceny wspolczesnych Omeg. Wniosek: nawet jak dasz sporo wiecej, to chociaz moze przeplacisz, to dalej nie bedzie to zly zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, dzieki za swietne podpowiedzi, niestety aukcja zakonczyla sie na ok 2,4 tys. A szkoda, zegarek bardzo mi sie podobal. Ogladam te Pie-Pany i tez sa fajne, jako ze miales obydwa modele mozesz podzielic sie ze mna swoja czysto subiektywna opinia?

Przy okazji te wygladaja na oryginalne?

http://allegro.pl/omega-constellation-chronometer-pie-pan-24-jewels-i1774262678.html

http://allegro.pl/omega-constellation-pie-pan-przepiekny-rarytas-i1793424454.html

Z gory dziekuje, nie wiem gdzie poza allegro i ew. ibuyem, za ktorym nie przepadam, szukac czegos fajnego, zegarki to jak narazie calkiem nie moja branza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie pie-pana jest pelne zasadzek i niebezpieczenstw. Wybrales dwa dobre przyklady.

Pierwsza jest chyba oryginalna, ma "tylko" bardzo brzydko odnowiona tarcze. Z daleka od niej.

Z druga jest duzo gorzej. Zdjecia sa (przypadkowo czy specjalnie) kiepskie, wiec ja NIE JESTEM CALKIEM PEWIEN, ale podejrzewam, ze tarcza jest wspolczesna produkcja z dalekiego Wschodu (podrobka znaczy sie). A tak samo moze byc z koperta. Od tego zegarka to bardzo z daleka - ew. zazyczyc sobie mnostwa lepszych zdjec wszystkiego (w tym i uszu koperty z kilku katow).

Tu masz zdjecia mojej, ktora JEST oryginalna:

CW/viewtopic.php?t=3324&start=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześc

ta druga od końca

szrots.jpg

to nie Seamastera ... a raczej SZROTmaster to klasyczna podróba z lat 70-tych ,

z grubsza seamsterki od conii różnią się głównie linią koperty jak widać :D

no i w conii przeważnie był stosowany werk certyfikowany chronometrem co w seamsterce było niezwykłą rzadkością ,

PS

jeśli interesuje Cię coś z takich zegarków kliknij do mnie pod wieczór na PW to coś zmajstrujemy :D

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeci tanszy, bo ma mechanizm z manualnym naciagiem (nie automat), bez daty, no i tarcza chyba troche podniszczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez daty tzn nie wiadomo z ktorego roku?

Poza drugim od dolu reszta wyglada na oryginalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, po prostu nie ma datownika. A mechanizm kaliber 6xx, chociaz niezly, to jednak jest duzo mniej ceniony od automatow 56x.

Tak, pozostale sa oryginalne, z lekkim zastrzezeniem co do tej zlotej - koperta w srodku w ogole niewykonczona, ale calkiem mozliwe, ze one takie byly. Ta pierwsza mi sie bardzo pododa, piekna tarcza, ladny stan.

Moj Tesc ma bardzo podobna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje, to prawda jest swietny. Jeszcze chcialem spytac o zegarki podobne do tych, niekoniecznie omegi. Jest cos godnego uwagi,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu zdjecie Tesciowej Omegi:

dsc03295do.jpg

I ta pierwsza tez wydaje mi sie byc zlocona rozwym zlotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada OK. Mocno spolerowany dekiel. Przygotowana do sprzedazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak tylko dojdzie przesylka moge dolaczyc oficjalnie do klubu milosnikow omeg! Dzieki za wszystkie porady i pomoc w zakupie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogratulować :)

Rzeczywiście wybłyskana aż do przesady, ale bardzo apetyczny model :)

Ehh...

Kiedyś przyjdzie taka chwila, że i ja puszczę hurtem wszystkie swoje seikacze i zodiaki, i nabędę jeden cykacz. Ale..

TAKI

:)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszla, milosc od 1 wejrzenia.

Ale co racja to racja,swieci ci jak psu jajca na wielkanoc :) Przestanie? Bo zaczynam sie o moja dlon martwic podczas poznych powrotow do domu :)

Czeka mnie tylko skrocenie bransolety, wtedy pochwale sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek nie dotrwal do skrocenia branzolety. Dzisiaj stanal, zdjalem go z reki okazalo sie ze odpald dekiel., gdzies w warszawie. Pieniadze w bloto :]

Da sie cos z tym zrobic..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO?

Jak mogl odpasc, przeciez jest zakrecany. Moze Sprzedajacy go za slabo zakrecil (mnie tez sie czasami zdarza). TZN. ze zgubiles dekiel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn ze go zgubilem. Nic nie poczulem. Zauwazylem ze stanal, zdjalem go i psikus. Dekiel lezy gdzies na trasie dzisiejszego walkathonu zapewne. Ratuj Zbyszku:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choroba, ale pech... :)

Ale z drugiej strony - z garniturową Omega na walkathlon..? :)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.