Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sylwek398

OMEGA CAL.601

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM,KUPIŁEM OMEGĘ-CHCIAŁEM SIĘ DOWIEDZIEĆ JAKI TO MODEL BO NA ZEGARKU NIEMA ŻADNEGO NAPISU OPRÓCZ MARKI.JESTEM NOWY NA TYM FORUM WIĘC PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ.DODAJĘ ZDJĘCIE ZEGARKA.POZDRAWIAM.

post-41897-0-72051200-1315667127_thumb.jpeg

post-41897-0-13015500-1315667148_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj na Forum! :)

Niestety musisz dodać dużo większe zdjęcia. Na tych nie widać szczegółów tarczy ani nawet oznaczeń i numerów na deklu...

Mechanizm wygląda na oryginalny, natomiast mam wątpliwości co do tarczy - nie podoba mi się czcionka napisu i indeksy. Może nie jest oryginalna. może jest odnowiona byle jak, a może to tylko wina zdjęcia? W każdym razie musisz dodać lepsze zdjęcia, żeby cokolwiek powiedzieć bardziej "na pewno". Bo tak to możemy tylko gdybać...

Szczególnie przydałyby się wyraźne zdjęcia w makro napisów Omega i Swiss made, a także napisów na deklu i samego mechanizmu.

Ps. I NIE MA POTRZEBY KRZYCZEĆ, LEPIEJ WYŁĄCZYĆ CAPS LOCK'A :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO to jest oryginalna Omega z mechanizmem 601 produkowana w latach 1962- 1970. Warto o nią zadbać :)

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze że mechanizm na 17-stu kamykach, 19800A/h (półwachnięć na godz) pełny naciąg sprężyny wystarcza na 48godz. ustawiany w dwóch pozycjach, mikroregulacja, incabloc. :)

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.