Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz_d

Omega Railmaster 2803.52.37

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w kwestii autentyczności zegarka. Niestety nie mam zdjęć mechanizmu.

post-35578-0-73022300-1316974455_thumb.jpeg

post-35578-0-08305000-1316974467_thumb.jpeg

post-35578-0-55876400-1316974475_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapięcie nie jest oryginalne.Te modele mają przeszklony dekielek.

Wygląda mi to na podróbkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstawienie zapytania na to forum przez całkiem nowego użytkownika, który podaje inny numer ref. w zapytaniu niż jest na "przypadkowo" zakrytej gwarancji z numerem od Omegi Constellation to raczej niezbyt bystry test przed wprowadzeniem "okazji" do obrotu.

No i gdzież ta opowieść o otrzymaniu od bogatego nieznajomego, wygraniu w karty, znalezieniu na strychu u dziadka... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafgam

Ogarnij się człowieku - jeśli tak przyjmujesz każdego nowego użytkownika forum to gratuluję.

1. Na forum jestem już od chyba pół roku (bagatela dłużej niż Ty!) z tym, że nie piszę a tylko czytam;)

2. Zdjęcia nie są moje, gdyby były - zawierałyby zdjęcie mechanizmu.

3. Sam mogłem kupić ten zegarek za 2.000 - wiem, że jest to przynajmniej 4 razy za tanio, ale CZASEM zdarzają się "laicy" potrafiących zadziwić niejednego swoją ofertą.

4. Wiem co mówię, bo można mnie nazwać poszukiwaczem okazji - na allegro itp. trafiałem narty, deski snowboardowe, buty, elektronikę a nawet meble i antyki w cenach wręcz śmiesznych (z tym, że na wyżej wymienionych znam się bardziej niż na zegarkach).

5. Już szykuję kolejne zapytania o autentyczność zegarków, więc możesz mnie od dziś nazywać jeśli chcesz "turasem" - dla mnie to tylko kolejne pomocne informacje, może w przyszłości sam będę w stanie pomagać innym.

6. Pozostałym użytkownikom forum bardzo dziękuję za pomoc.

P.S. Bardzo mi przyjemnie, że dodajesz mnie do znajomych - kolego;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to nie Twój zegarek to przepraszam - post był bez wzmianki o chęci zakupu i ew. szczegółów aukcji (co zresztą często ułatwia ocenę oryginalności zegarka). Mimo wszystko wiara w występowanie w przyrodzie "okazji" - zegarków w miarę nowych, oryginalnych, nie kradzionych za 1/4 ceny - jest chyba nieuzasadniona.

Przy okazji - znalazłem tę aukcję - "okazja" jest już za 1700,00 :)

http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-antyki-bizuteria-kolekcje-Zegarek-Omega-Railmaster-2803-52-37-W0QQAdIdZ309496142

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.