Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dervo

Poljot 23 jewels automatic - czy warto naprawiać?

Rekomendowane odpowiedzi

Wprawdzie, jak zaczął oglądać zegarek, napomknął o polerowaniu szkiełka, teleskopach, pasku itp.),

no to pojechał, teleskop to koszt 20gr x 2 to już 40 groszy. Polerowanie szkiełka czyli by Ci wymienił, kolejne 2zł, pasek byle jaki za 3pln - to jego koszty, całe 5,4pln. Ty byś u niego z jego marzą zapłacił, 10pln za "polerkę", 4pln za dwa teleskopy, 30pln za pasek. Ale gość też coś musi zarobić - to tylko w kwestii rozwijania Twojej pasji, żebyś miał pojęcie o kosztach fizycznych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek , a czy odnowienie tarczy ( malowanie ) i wypełnienie wskazówek za 70 zł to dużo czy mało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dużo, bo po pierwsze ruskiej tarczy nie da się wiarygodnie odnowić, po drugie wskazówki można kupić po max 5pln/szt, ale już bardzo rzadkie modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest jakieś miejsce w sieci, gdzie mogę więcej dowiedzieć się na temat radzieckich i polskich zegarków?

Nie ukrywam, że wejście w posiadanie tego zegarka rozbudziło we mnie zainteresowanie tą tematyką. Przeglądam allegro i kilka egzemplarzy wypadło mi w oko. Ale nie chciałbym tracić pieniędzy na coś, co tylko wydaje mi się interesując, a w rzeczywistości jest nic nie wartym składakiem.

A na początek chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat mojego zegarka. W jakich latach był produkowany, może jakieś ciekawostki... cokolwiek...

Tapnięte z SGTa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tuejsze forum to podstawa, jak zacznesz szukac to znajdzesz duzo linków do odnosników, i oczywiscie wujek google i duzo cierpliwosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że zrobiłeś ten zegarek. Ładny jest. Jest jeszcze bardzo ważna rzecz. Niezależnie od poniesionych kosztów pozostaje sentyment, bo to zegarek po dziadku. A teleskopy rzeczywiście grosze kosztują :)

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.