Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

enderam

Renowacja zegarków na podkarpaciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję zegarmistrza na podkarpaciu, który zajmuje się renowacją zegarków. Chciałbym naprawić (poddać renowacji) dwa szwajcarskie zegarki. Pierwszy to Delbana 17 jewles incabloc. Mechanizm pracuje doskonale. Zegarek posiada ślady użytkowania. Jest to zegarek po moim dziadku, którego do tej pory używa mój ojciec. Drugi zegarek to Cyma by synchron conquistador automatic, który ma uszkodzoną koronkę i ma duże problemy ze szczelnością. Naprawa obejmowałby wymianę szkła, renowację koperty, wskazówek i cyferblatu, regulację mechanizmu oraz poprawę uszczelnienia. Jednym słowem full sevice. Oczywiście mogę wysłać także zegarek do każdego zegarmistrza w Polsce, który się zajmuję tego typu serwisem, jednak wolałbym naprawić go na miejscu. Fachowców proszę o kontakt. Zdjęcia wrzucę na forum, muszę je wpierw zrobić.

Chciałbym Was też zapytać jak często psują się nowe szwjcarskie zegarki? Miesiąc temu kupiłem dwa zegarki: dla siebie TISSOT Couturier (działa bez zarzutu), a dla żony Certina DS Podium Lady C001.217.16.117.01 http://www.certina.com/Collection/Lady-Quartz-Collection/DS-Podium-Lady.aspx?m=1 Jak się okazało w Certinie przycisk zwalniający chronograf na godzinie drugiej odstawał i groził odpadnięciem. Zegarek poszedł na serwis i czekamy już prawie miesiąc. Pisałem przez stronę Certiny, dzwoniłem do serwisu, nikt nie odpowiada. Totalna olewka klienta. Nikt nie zadzwoni, nie poinformuje co sie dzieje, jak długo potrwa naprawa itd. Zastanawiam się jaka jest kontrola jakości szwajcarskich zegarków? Wczesniej miałem zegarek CASIO, działał przez kilka lat i nadal działa... Wg mnie Szwajcaria jest trochę przereklamowana. Czy mam rację? Porszę o opinię. Pozdrawiam enderam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech forum będzie również forum współpracy. Mam dobre kontakty z zakładami galwanizerskimi i możliwość dorobienia niektórych części. Z takich usług zwykle korzystają wszyscy chętni. Pewnie miejscowy zegarmistrz doprowadzi mechanizm do porządku, a z pozostałych usług może skorzystać. Wysłanie części lub całych zegarków w dowolne miejsce to też nie problem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję namiary na kogoś kto pozłoci kopertę od dużej Delbany (tylko nie w Warszawa).Koleś ogłaszający się na portalu aukcyjnym zrobił mi złocenie do starego zegarka po 3 miesiącach a zegarek jest koloru żółtego pomimo że wiedział że indeksy i wskazówki od takiej Delbany są koloru miedzianego.I on sam wie jak powinna wyglądać taka koperta bo sam odnowił ostatnio taką Delbanę i sprzedał na aukcji internetowej i nie była ona żółta tylko miedziana.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.