Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

caruzzo

Atlantic czy Adriatica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Man pytanie: czy warto dopłacać do Atlantica czy lepiej wybrać Adriaticę? Oba zegarki podobne,automatyczne mechanizmy Eta,szwajcarskie firmy, szafirowe szkła,paski skórzane, przeźroczyste dekle, taka sama wodoszczelnośc 5 atm, a różnica w cenie dość znaczna. w Aparcie Adriatica 1300 zł a Atlantic w Time Trend 1800zł. 500 zł to spora różnica. Może Atlantic jest lepiej wykonany a może tylko bardziej znana marka? Pozdrawiam

post-36193-0-53149400-1322576644_thumb.jpg

post-36193-0-22323200-1322576656_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomijając fakt, że Atlantic ładniejszy, to jest to lepsza marka

poszperaj, a znajdziesz go za 1600zł, a wersję nie art deco jeszcze taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba trochę drogie choć pewnie można znalezć w necie taniej.Jakościowo bardzo podobne.Mam Adritikii Atlaniki :) Jestem zadowolony ale mam też Tissota Le Locle i to on u mnie numero uno :) Do dostania za 1300-1400 zł(piszę o wersjach na eta 2824)Swoją drogą strasznie podrożały te zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba trochę drogie choć pewnie można znalezć w necie taniej.Jakościowo bardzo podobne.Mam Adritikii Atlaniki :) Jestem zadowolony ale mam też Tissota Le Locle i to on u mnie numero uno :) Do dostania za 1300-1400 zł(piszę o wersjach na eta 2824)Swoją drogą strasznie podrożały te zegarki :)

też mam m.in. LeLocla na czarnej tarczy i bardzo chętnie bym go wymienił na Atlantica ArtDeco na czarnej tarczy :]

oba zegarki ładne i eleganckie, ale jak połozy się je obok siebie, to Atlantic jest bez konkurencji... i ta czerwona wskazóweczka zupełnie nie z tej bajki co reszta zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tematem ale mój Art Deco to szara tarcza i manual 2804. :) Pamiętem że zapłaciłem za niego w Zibim jakieś 600-700 zł w promocji chyba z 3-4 lata temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Atlantyczek. Dlaczego? Przeszukaj sobie wątki "Worldmastery" i "Nietypowe Atlantiki" skrótowo ujmując - masa stron, masa postów.

Ile masz takich wątków o Adriaticach? No właśnie....

Atlantic to najbardziej polski ze szwajcarskich producentów, a i marka jakoś polska jest :) choć w części :)

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic za design i konsekwentcję tego co robią. Adriatica kopiuje wszystko co się da. Nie ma własnego stylu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli wybierać pomiędzy tymi dwoma to zdecydowanie Atlantic.

firma z większymi tradycjami i renomą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.