Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomaszewski

jak pozbyć się rysy na plastikowym "szkiełku&quot

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zegarek casio, jego wygląd psuję 3cm, ale płytka rysa na plastikowyn szkiełku. W jaki sposób i czym mogę wypolerować ten plastik aby przywrócić jego poprzedni wygląd? Proszę o poradę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Mam zegarek casio, jego wygląd psuję 3cm, ale płytka rysa na plastikowyn szkiełku. W jaki sposób i czym mogę wypolerować ten plastik aby przywrócić jego poprzedni wygląd? Proszę o poradę.

najlepiej kup srodek do usuwania rys z wyswietlaczy telefonow komorkowych, alternatywnie mozna tez polerowac pasta do zebow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj kokopo-sposob. troche przydlugie bedzie ale moze sie przyda komus.

po kolei: Papier scierny (jak glebokie rysy to mozna zaczac od 600) potem ze dwa drobniejsze 1000 i 1500 np. Grubym do polowy najwiekszej rysy. itd. Potem wkretarka z namotanym miekkim materialem na jakis zaklejony kamien scierny. Jako pasta Sidol ten od szorowania nierdzewnych garnkow. wystarczy lekko nasaczyc tym Sidolem. Tak zeby pod koniec procesu byla sucha. Wtedy jest lepiej spolerowana jak orginalnie Calosc prac przy polerowaniu to ok 10 min. Szklane szybka zajmie nieco wiecej czasu. Ok 20-25 min. Jak bez wkretarki to troche dluzej. Nie krecic przypadkiem na jakiejs szlifierce bo spalimy szybke. Dlatego wkretarka. Plaska szybka to razem z koperta robie. Na wkretarke zakladam taka ssawke do przylepiania na szyby. Wycieta w kolko ale nie osiowo. Tak zeby calosc przy kreceniu oscylacyjny ruch mialo. I szlifuje nawet na papierze w sposob zmechanizowany. Trzeba to robic z czysta okolica na stole , bo maly smiec potrafi duza rysa wydrapac. No i na mokro wszystko. Dla maniaka, co chce wypolerowac prawdziwe szklo na super. To ostatnie polerowanie robimy na szybie. Szklo o szklo z odrobina sidolu. A na koniec troche proszku do mycia garow z zmywarce rozpuscic w wodzie. I tez pokrecic. Poler chemiczny nastapi. Mucha jak siadzie to sobie lapy wyhaczy, taki glanc. Z szafirowymi szkielkami tez mozliwe. Ale dlugo trwa. Najlepiej popytac o korund bardzoooooo drobny. Do robienia zawiesiny. Ale sidol tez bierze szafir. Tylko czasu trzeba.

A no i ta ssawka lapie szklo z drugiej strony :( I krece szyba razem z koperta.

Od czasu do czasu odklejamy od ssawki i zmieniamy punkt mocowania. To wazne dosyc. Powodzenia

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.