Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bulwix

Wostok Komandirski

Rekomendowane odpowiedzi

Zwaracam sie do was z pytaniem czy ten oto zegarek jest podróbka czy też orginałem http://www.aukcjoner.pl/gallery/008334798-5.html#I5

sądze iż jest to podróbka bo jakoś dziwnie sie świeci i nigdy wczesniej takiego nie widzialem. Znalazłem na allegro Komandirskiego niby ten sam model a wygląda bardziej pożądniej zrobiony http://allegro.pl/wostok-komandirski-ideal-nieuzywany-i2077306612.html?source=oo i myśle że ten to jest orginał prosze pomóżcie mi ustalić czy ten pierwszy to autentyk czy podróbka

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opylałoby się w ogóle komuś tak tanie zegarki podrabiać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosjanie robili baaardzo dużo wersji komandirów. Wg mnie oba są oryginalne, choć czasami zdarzają się "składaki", np komandiry ze wskazówkami od amfibii, przy czym one już takie z fabryki często wyszły. Początkiem lat 90 składali co tam mieli w magazynach. Bierz tego, który Ci się bardziej podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje oko, ten pierwszy to nowa produkcja Komandira, pewnie z tego milenium (świadczy o tym napis "rassija" a nie "cccp", no i koronka, która ma inny kształt).

Ten drugi to Komandir jeszcze starej, dobrej i kultowej B) produkcji CCCP. Sam mam bardzo podobnego :P

Nie zmiania to faktu, że oba zegarki są oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.