Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lukasz91rze

Poljot - produkowane ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że moje zainteresowania dotyczyły głównie zegarków szwajcarskich, zwracam się do Was z pytaniem o rosyjskie marki aktualnie produkowanych zegarków.

Przeglądając forum oraz inne strony spotkałem się z różnymi często sprzecznymi informacjami nt. rosyjskich aktualnie produkowanych zegarków. Miałbym w związku z tym kilka pytań, zapewne ktoś z Was jest w stanie pomóc rozwiać moje wątpliwości :)

Oglądając oferty rosyjskich zegarków spotkałem się z kilkoma "markami":

Vostok Europe - www.vostok-europe.com

Aviator / Sturmanskie - www.aviatorwatch.ru [Volmax]

Buran - www.buranwatch.ch [Volmax]

Vostok - www.vostok-inc.com

Moscow Classic - www.moscowclassic.com

MakTime - www.maktime.ru ( ??? )

Strela- www.strela-watch.de(Juri Levenberg ?)

Poljot International - www.poljot-international.com

Pilot - ??? (Juri Levenberg ?)

Poljot - ??? [ czy Poljot w ogóle istnieje ?, wg informacji jakie znalazłem ludzie "od Poljota" pracują dla grupy Volmax [Vostok Europe/Aviator/Sturmanskie]

I tutaj właśnie pojawiają się pytania, które z tych marek są faktycznie rosyjskie ? Z informacji, które znalazłem wynika, że część obecnie produkowanych "zegarków rosyjskich" to "wesoła twórczość" biznesmena Jurija Levenberga.

Jak to wygląda w przypadku marek wyżej wymienionych, które oznaczyłem na kolor czerwony ?

Czy szukając rosysjkiego zegarka powinienem unikać tych oznaczonych na niebiesko ?

Czy zegarki Buran i Buran Swiss Made to ta sama grupa Volmaxa ?

Czy nowe Aviatory mają na tarczy Swiss Made ?

Jak wygląda sprawa nowo produkowanych Poljotów ? Widziałem te zegarki z logo Poljota w pewnej sieci sklepów zegarkowych, kto to produkuje i dystrybuuje ? Czy marka Poljot nie upadła a prawa do znaku handlowego nie są zastrzeżone ? chodzi m.in o takie zegarki: http://www.watchtime24.sisco.pl/catalog/poljot-26120026062-p-1287.html

Czy istnieją jeszcze jakieś prawdziwie rosyjskie marki produkujące współcześnie zegarki ?

Wiem, że temat rozbudowany, ale może ktoś będzie miał chęci i wiedzę w tym temacie i zechce się nią podzielić.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co bać Jurija. Zegarki nie są wcale źle wykonane, werki są ogólnodostępne, więc te od Volmaxu nie różnią się od tych Jurija. Vostok Europa jest chyba litewski obecnie. Napis Swiss Made występuje w modelach gdzie wpakowano etę (wg mnie idiotyczny pomysł), chyba że się mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zegareczek od JL na Mołni - moim zdaniem wykonanie bez zarzutu.

post-35815-0-28359600-1331068491_thumb.jpg

post-35815-0-96666100-1331068512_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.