Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Corleone

Armani AR1421

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Tydzień temu zakupiłem na Allegro zegarek AR1421. Sprzedawca zapewnia, że zegarek jest oryginalny aczkolwiek cena sklepowa w tym akurat przypadku byla 3 razy tańsza od cen występujących w sklepach. Niestety kiedy poszedłem do zegarmistrza aby zmniejszyć rozmiar bransolety stwierdzone zostało, że są pewne rozbierzności w wykonaniu i detalach między moim zegarkiem a zegarkiem na wystawce sklepowej.

Poniżej wymienie kilka przykładów różnic i poproszę o informację czy zegarki tej tandetnej firmy (na tym forum się o tym już dowiedziałem) mogą różnić się detalami.

1. Na zapięciu bransolety laserowo wycięty jest znak ARMANI - zegarmistrz stwierdził, że znak ten powinien być WYGRAWEROWANY.

2. Tył koperty - ten sam problem. Napisy i znak ARMANI wycięte laserowo a w sklepie widoczne było, że jest to grawerka (wystające elementy). U mnie jest zupełnie płaskie.

3. Podobno ogniwa są "troche dziwne"

4. Pokrętła wyglądają jak "Chińszczyzna". Zegarki te są produkowane w Chinach więc to akurat może być prawda ;)

Prosiłbym o opinie specjalistów ponieważ nie toleruję tego typu sprzedawców i jeżeli okaże się, żę nie jest to zegarek Armani z pewnością wytoczę proces tej osobie.

Jeżeli będzie trzeba wkleję zdjęcia...

Pozdrawiam

post-47079-0-99145300-1329241585_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wklej zdjęcia

tak czy inaczej(ORYGINAŁ CZY PODRÓBA - nie wiele wart jako zegarek)

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejne zdjęcia...

Dodam jeszcze, że proszę o analizę i sugestie w sprawie oryginalności tego zegarka. W każdym poście pojawia sie informacja, że Armani to nie zegarek ale wiele osób przy wyborze zegarka sugeruje się tylko wyglądem zegarka...i ja też ;)

post-47079-0-80743400-1329241625_thumb.jpg

post-47079-0-89189600-1329241635_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)wiele osób przy wyborze zegarka sugeruje się tylko wyglądem zegarka...i ja też ;)

Skoro kierujesz się wyglądem, to po co pytasz o oryginalność?

Podoba sie? To noś i bądź szczęśliwy.

Nie podoba sie? To gorzej... Pozostaje swiadomość, że kupiłeś okazyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doprawdy nie wiem co się dzieje z uzytkownikami tego forum. Jeżeli nie ma ktos nic do powiedzenia lub ma pisac bez sensu to lepiej niech nic nie pisze.

Napisałem wyraźnie, że nie toleruje tego typu oszustw a poznanie prawdy oczyści Świat o jednego delikwenta. Jeżeli są ludzie, którzy kupują podrobione wyroby i cieszą się z powodu oszczedzonych pieniędzy to świadczy to jedynie o mentalności na poziomie małego murzynka z Somalii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego nie jesteś u siebie na polu więc nie rzucaj obornikiem na lewo i prawo. To, że nie otrzymałeś satysfakcjonującej Cię odpowiedzi nie oznacza, że musisz obrażać wszystkich. Zegarek o który pytasz to zegarek fashion nie do końca traktowany poważnie przez większość osób tutaj. Skoro ten Twój zegarmistrz był w stanie ocenić ogniwa jako "trochę dziwne" to mógł również zajrzeć do środka, chociaż pewnie nawet jeśli to "podróbka" to w środku może siedzieć dokładnie to samo co w "oryginale".

Proszę pierwszy z brzegu link z google (3 sek szukania) http://www.zeal-replica.com/emporio-armani-mens-ceramica-chrono-watch-ar1421-p-18857.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego nie jesteś u siebie na polu więc nie rzucaj obornikiem na lewo i prawo. To, że nie otrzymałeś satysfakcjonującej Cię odpowiedzi nie oznacza, że musisz obrażać wszystkich.

Koledzy, Koledzy, bez zbędnych emocji :D Nie zauważyłem, żeby Corleone kogokolwiek tutaj obrażał (a tym bardziej "wszystkich") nie mówiąc już o rzucaniu obornikiem... A nic dziwnego, że chce się dowiedzieć, czy nie został zrobiony w balona. Dlatego bez przesady :)

Co do zegarka - niestety obawiam się, że bardzo trudno będzie ustalić oryginalność. Nie wiem, czy będzie to w ogóle możliwe... Dobrze mówisz, że Armani to chińczyk, więc nie wykluczone, że oryginał i podróba będą identyczne. Myślę, że akurat w przypadku tego zegarka przez internet nie znajdziesz wiarygodnej odpowiedzi. W każdym razie podoba mi się Twoja postawa co do podróbek i należy Ci się pochwała za próbę wyjaśnienia sprawy :D

Wg mnie najlepiej będzie, jeśli pójdziesz do kilku zegarmistrzów sprzedających Armaniego i porównasz na żywo z kilkoma na pewno oryginalnymi zegarkami.

Ceną bym się nie sugerował - to, że w sklepie kosztuje on XXX zł to nie znaczy, że naprawdę nie jest wart dużo mniej. Podejrzewam, że po prostu kupiłeś go za cenę bardziej zbliżoną do jego wartości :D

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuję udać się do sklepu z oryginałem i wziąć do łapki oba zegarki porównując szczegóły

w renomowanych salonach jubilerskich na 100% podróbek nie mają, a nawet jak nie będą mieli tego modelu, to w salonach jak Kruk, czy Śliwiński są wykwalifikowani ludzie, którzy powinni rozpoznać podróbkę

Co do tego, czy łatwo, czy trudno ustalić oryginalność EA - nie zgodzę się z przed"mówcą". Tutaj po prostu nie ma zainteresowania, zwłaszcza profesjonalnego, takimi zegarkami i trudno oceniać coś, czego się nie oglądało i nie macało. Tutaj większość macała Tagi, IWC-e, chociażby Tissoty czy Certiny, za to Armaniego nigdy bliżej niż przez szybę gabloty nie widziała.

Najwięcej wiedzy będzie miała osoba, która sprzedaje takie zegarki i miała styczność z oryginałami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję koledzy za wyjaśnienie sprawy. Problem wydaje się być dość poważny i jak widze nie do końca możliwy do wyjaśnienia. Udam się jeszcze do 2 innych salonów z prośbą o wydanie mi pisemnej opini zegarmistrza. Tylko na tej podsatwie będę mógł walczyć z takim sprzedawcą.

I tak jeszcze na koniec do kolegi, który nie wiedzieć czemu tak bardzo się uniósł i stwierdził, że robie błoto na forum. Kolego, forum jest do tego aby szybko i sprawnie pomóc lub zaczerpnąc informacji na dany temat. Nie chciałem zaśmiecać forum więc zacząłem od poszukiwania podobnego tematu w którym znalazłbym odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Okazało się jednak, że 80% wpisów to:

ZEGAREK ARMANI TO NIE ZEGAREK - KUP INNY

ZEGAREK ARMANI TO TAK JAK BUTY SONY

itp. :)

Pytania forumowiczów były w większości przypadków jasno sformułowane i prosiły o stwierdzenie oryginalności więc nie wiem co kieruje ludzmi żeby pisać takie bzdury. Przepraszam jednak tych co uraziłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co kieruje ludzmi żeby pisać takie bzdury

ano to, że na tym forum dzień, w którym nie pojawi się nowy temat nazwany "Armani AR..%%&&*" to święto... tak mogę tłumaczyć "wybuchowość" kolegów

Armani (jak i inne dziordzie i hilfigery) nie są w kręgu zainteresowania forumowiczów; jest taki dział "Po godzinach", który kompletnie nie ma nic wspólnego z zegarkami i tak pojawiają się dzirdzie i emporia, tylko w kategoriach, w których te nazwy coś znaczą - np. pachnidła czy ciuchy - i tam nikt nie pisze, że Armani to G*** z Chin, a pojawiają się rzeczowe opinie

jak dla mnie tematy zegarków Armani powinny być wałkowane na forach modowych (a takich nie brakuje), tylko że na takich forach nie ma znowu rzeczowej wiedzy zegarkowej, tak więc trzeba się pogodzić, że jutro będzie kolejny czwartek, podczas którego przyjdzie nam otworzyć i przeczytać nowy temat zatytułowany "Armani AR&^&%^$**" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak więc trzeba się pogodzić, że jutro będzie kolejny czwartek, podczas którego przyjdzie nam otworzyć i przeczytać nowy temat zatytułowany "Armani AR&^&%^$**" :)

A może jutro ktoś zada w końcu to właściwe pytanie?

A właściwe pytanie brzmi: "Czy ten Armani pasuje mi do torebki?"

:D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jestem niezmiernie wdzięczny, że i tak dowiedziałem się więcej niż inni użytkownicy tego forum :)

Osoba od której zakupiłem ten zegarek sprzedaje około 10 szt w tygodniu więc jak tylko zlikwiduje tego sprzedawcę to obiecuję, że na forum tego typu tematów będzie pojawiać się mniej :D

Dzieki Panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZEGAREK ARMANI TO NIE ZEGAREK - KUP INNY

ZEGAREK ARMANI TO TAK JAK BUTY SONY :D

Daj znać jak się sprawa zakończyła :)

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście napisze jak zakończyła się sprawa. Jutro jade po opinie do zegarmistrza z certyfikatem i zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej weź opinię z więcej niż 1 miejsca, jeśli dasz radę. Nikt nie jest nieomylny, szczególnie kiedy nie mamy do czynienia z ewidentną podróbką.

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.