ulcinj 0 #1 Napisano 2 Marca 2012 Posiadam bardzo stary zegarek kieszonkowy mojego dziadka,który pochodził z Południa Europy i należał do arystokracji tureckiej.Czesto jeździł do Mekki.Prosiłbym o ocene Tego zegarka.Jest on w mojej rodzinie od pokoleń.Widnieją na nim napisy tylko w języku arabskim,liczby nie przypominające wspólczesnych.We wnętrzu pokrywy zamykającej zegarek widnieje wygrawerowany herb(po środku litera przypominająca B opleciona po obu stronach gałązkami oliwnymi(tak mi sie wydaje) ,po lewej stronie od gałazki widnieje symbol lwa,u góry na hernbem cyfra 0,800,na dole pod herbem niewyraźna data 17 .Mam wiecej jego zdjęć.Czekam na opinie i pomoc w jego rozszyfrowaniu. Pozdrawiam:[email protected] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8030 #2 Napisano 2 Marca 2012 Nie zrobiłeś zdjęcia najważniejszego elementu - mechanizmu. Koniecznie je zrób w trybie makro, bo na tych fotkach prawie nic nie widać. 0.800 oznacza próbę srebra, z którego zrobiona jest koperta. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #3 Napisano 2 Marca 2012 Zdjęcie mechanizmu konieczne.To raczej nie będzie wyrób orientalny, a najprawdopodobniej wyrób szwajcarski/angielski na rynek arabski. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach