Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Michal1234

Omega speedmaster Broad Arrow GMT

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry, lub jak kto woli dobry wieczor

Poniewaz czytajac roznego rodzaju fora na tej stronie dochodze do wniosku ze jest tutaj wielu znajacych sie na zegarkach ludzi, prosilbym o pare komentarzy odnosnie zalaczonych zdjec zegarka Omegi Speedmaster Broad Arrow GMT Caliber 3603. Czy da sie stwierdzic po zalaczonych zdjeciach ze zegarek ten jest prawdziwy lub tez nie? Prosilbym rowniez o podanie przyczyn dlaczego ten zegarek mialby byc prawdziwy lub podroba. Prosze nie krytykowac zdjec, zupelnie nie znam sie na robieniu zdjec jak i tez nie mam profeslonalnego aparatu to robienia takowych.

post-47900-0-85218300-1331562900_thumb.jpg

post-47900-0-86923000-1331562913_thumb.jpg

post-47900-0-07886700-1331562923_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest OK, tylko akurat to ucho, na którym powinien się znajdować numer seryjny jest obcięte. Postaraj się o zdjęcie numeru seryjnego i zapytaj o dokumenty. Zegarek w miarę nowy bez papierów powinien wzbudzić Twoją czujność.

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumiec ze jesli numer seryjny jest na tym "uchu" jak i rowniez pasujace karty/ dokumenty (numer seryjny, karta chronometru i jeszcze jakas jedna byla nie pamietam jaka, moze gwarancyjna)to z wygladu ten zegarek wyglada na prawdziwka?

Jeszcze jedno, ile w Polsce moze kosztowac taki zegarek zakladajac nowy nie uzywany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumiec ze jesli numer seryjny jest na tym "uchu" jak i rowniez pasujace karty/ dokumenty (numer seryjny, karta chronometru i jeszcze jakas jedna byla nie pamietam jaka, moze gwarancyjna)to z wygladu ten zegarek wyglada na prawdziwka?

Jeszcze jedno, ile w Polsce moze kosztowac taki zegarek zakladajac nowy nie uzywany?

Dokładnie jak mówisz. Ceny nie znam, ale to rząd kilkunastu tysięcy złotych

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez gmt nówka kosztuje na alledrogo 14 tysi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mieszkam w Polsce wiec pytalem z ciekawosci, w miedzy czasie dostalem pare wiadomosci od autoryzowanych dealerow Omegi, cena jest w przedziale 22-26 tys. Chcialem sie tylko upewnic ze nie przeplacilem

Jeszcze raz dzieki za wszelkie komentarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gdzie ją kupowałeś , że masz wątpliwości dot. oryginalności zegarka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gdzie ją kupowałeś , że masz wątpliwości dot. oryginalności zegarka ?

nie pamietam zebym wspominal o jakich kolwiek watpliwosciach, zegarek byl kupiony u autorozowanego dealera omegi wiec raczej mialem pewnosc, ale chcialem uslyszec rozne opinie ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:huh:

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje słowa:

Cyt. " . Czy da sie stwierdzic po zalaczonych zdjeciach ze zegarek ten jest prawdziwy lub tez nie? Prosilbym rowniez o podanie przyczyn dlaczego ten zegarek mialby byc prawdziwy lub podroba "

Można wnioskować , że masz ( miałeś )wątpliwości :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje słowa:

Cyt. " . Czy da sie stwierdzic po zalaczonych zdjeciach ze zegarek ten jest prawdziwy lub tez nie? Prosilbym rowniez o podanie przyczyn dlaczego ten zegarek mialby byc prawdziwy lub podroba "

Można wnioskować , że masz ( miałeś )wątpliwości :huh:

Wnioski moze troche sluszne

Staralem sie byc troche podchwytliwy a byc moze tez wywolac troche dyskusje. Lubie czasem poczytac jak rozni ludzie wypowiadaja sie na rozne tematy i przyczyny dla ktorych pisza tak czy inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo o co chodzi wiec na pewno o pieniadze. Cala reszta historii jest jak w bajce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo o co chodzi wiec na pewno o pieniadze. Cala reszta historii jest jak w bajce.

to jest ciekawy komentarz i teraz to ja nie wiem o co chodzi z ta bajka :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na przyklad ze sie dobrze konczy.

ahhhh,,,, a co w tym przypadku sie dobrze skonczylo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze.

Czyli to była taka mała prowokacja?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na przyklad ze nie kupiles faka? Tak napisales wczesniej ze go kupiles i miales watpliwosci czy jest oryginalny. No chyba to ze ta cala historia to inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mozna to tak powiedziec ze byla to troche taka prowokacja, w celu zebrania roznego rodzaju komentarzy i opini, widzialem tutaj wczeniej roznego rodzaju opinie na forum. Ktos tam cos kupil myslal ze prawdziwy no i duzo ludzi na niego "naskoczylo" ze moze to "wyzucic do smieci" "ze szajs" ze nie "prawdziwe" i w ogole i w szczegole z niego baran ze cos takiego kupil itp itd.

Odnosnie kupowanie "faka" (cokowlwiek to znaczy- tak ja mowilem nie mieszkam w Polsce wiec moze nie znam pewnych wyrazow chyba ze chodzila of "fake"- tak sie tylko domyslam) to raczej nie bylo tutaj mowy. Tak jak mowilem zegarek byl kupowany w pewnym miejscu z cala dokumentacja i mozecie mnie nazywac jak chcecie ale tylko w takich miejscach ja kupuje moje zegarki. Nie nawidze nie domowien lub takich miejsc gdzie tak naprawde do konca nie wiadomo co gdzie i kiedy.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przepraszam za wstawienie faka. Nie znam angielskiego wiec moge robic bledy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż musiałem poszukać zdjęć w sieci bo nie mogłem uwierzyć że Omega robi oryginalnie rotory montowane na takiej śrubce jak w najtanszych mechanizmach ;/

A całość tematu wygląda na idiotyczną prowokację w moim odczuciu. Nie chcę nikogo urazić ale podejście założyciela wątku jest tak infantylne, że prowokacja to jedyne jakie się nasuwa na myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przepraszam za wstawienie faka. Nie znam angielskiego wiec moge robic bledy.

nie ma problemu, ja za to pewno robie bledy piszac po polsku nikt nie jest doskonaly :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż musiałem poszukać zdjęć w sieci bo nie mogłem uwierzyć że Omega robi oryginalnie rotory montowane na takiej śrubce jak w najtanszych mechanizmach ;/

A całość tematu wygląda na idiotyczną prowokację w moim odczuciu. Nie chcę nikogo urazić ale podejście założyciela wątku jest tak infantylne, że prowokacja to jedyne jakie się nasuwa na myśl.

no i wlasnie otoz to mamy pierwszego ktory musi wyrazic swoja opinie w taki a nie inny sposob , brawo Bartosz 86 o to chodzilo........zawsze musi znalesc sie ktos co zawsze znajdzie cos nie tak lub srubka nie taka lub kolor nie w takim odcieniu itp, itd. kontynuj , dowodzisz tylko ze sie nie myle w pewnych przypadkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma problemu, ja za to pewno robie bledy piszac po polsku nikt nie jest doskonaly :huh:

Nie, to słowo jeszcze jakoś inaczej się pisało... Na pewno zaczynało się na F i miało na końcu K. W każdym razie jeszcze raz przepraszam, nie zasłużyłeś. Jesteś OK prowokator ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to słowo jeszcze jakoś inaczej się pisało... Na pewno zaczynało się na F i miało na końcu K. W każdym razie jeszcze raz przepraszam, nie zasłużyłeś. Jesteś OK prowokator :huh:.

jeszcze raz nie musisz przepraszac tak swoja droga to co to slowo mialo znaczyc? "podrobka"?, a moja "prowokacja" nie miala na celu nikogo obrazac lub ponizac to tak na marginesie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.