Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Michal1234

Omega speedmaster Broad Arrow GMT

Rekomendowane odpowiedzi

Wnioski moze troche sluszne

Staralem sie byc troche podchwytliwy a byc moze tez wywolac troche dyskusje. Lubie czasem poczytac jak rozni ludzie wypowiadaja sie na rozne tematy i przyczyny dla ktorych pisza tak czy inaczej.

Byles ciekaw czy ktos oglada te zdjecia, ktore ludzie zalaczaja w takich watkach czy tez bez ogladania pisza "podroba, do kosza!".

No wiec jednak ogladaja...

Ale slaba ta prowokacja. Trzeba bylo napisac, ze odziedziczyles po dziadku, ktory znalazl pod dywanikim sprowadzonego z Niemiec Mercedesa, ktorego poprzedni wlasciciel znalazl na plazy w Egipcie i zalaczyc nieostre zdjecia zrobione komorka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byles ciekaw czy ktos oglada te zdjecia, ktore ludzie zalaczaja w takich watkach czy tez bez ogladania pisza "podroba, do kosza!".

No wiec jednak ogladaja...

Ale slaba ta prowokacja. Trzeba bylo napisac, ze odziedziczyles po dziadku, ktory znalazl pod dywanikim sprowadzonego z Niemiec Mercedesa, ktorego poprzedni wlasciciel znalazl na plazy w Egipcie i zalaczyc nieostre zdjecia zrobione komorka...

Co do ogladania zdjec to nie mam watpiwosci ze ludzie ogladaja bo jak inaczej moglbys okreslic co jest lub nie jest prawdziwe (z opisu byloby to raczej trudne) jesli chodzi o jakies tam "pierdu, pierdu" historyjki wyssane z palce o dziedku i mercedesie, lub moze ze znalazlem ten zegarek na ksiezycu lub wyrwalem z paszczy lwa, to raczej mija sie z celem bo trudno opowiadac takie bzdury jesli jest ewidentne ze zegarek jest calkiem nowy lub wyglada na nowy. To co? moj dziadek go kupil 80 lat temu (jesli wogole taki model byl tyle lat temu) nigdy go nie nosil i teraz ja go mam? jesli nawet to byla prowokacja to miala na celu zainspirowac logiczna dyskusje a nie jakies tam herezje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wlasnie otoz to mamy pierwszego ktory musi wyrazic swoja opinie w taki a nie inny sposob , brawo Bartosz 86 o to chodzilo........zawsze musi znalesc sie ktos co zawsze znajdzie cos nie tak lub srubka nie taka lub kolor nie w takim odcieniu itp, itd. kontynuj , dowodzisz tylko ze sie nie myle w pewnych przypadkach

Nie próbuj mnie prowokować.

Moja opinia dotyczy przede wszystkim twojego zachowania i zaśmiecania forum takimi tematami (jak to sam nazwałeś "troche taka prowokacja").

Może warto zamknąć ową 'trochę taką prowokację'?

Jak widzimy sam autor nie potrzebował żadnych wyjaśnień więc nie ma o czym gadać.

Tyle mojego udziału w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie próbuj mnie prowokować.

Moja opinia dotyczy przede wszystkim twojego zachowania i zaśmiecania forum takimi tematami (jak to sam nazwałeś "troche taka prowokacja").

Może warto zamknąć ową 'trochę taką prowokację'?

Jak widzimy sam autor nie potrzebował żadnych wyjaśnień więc nie ma o czym gadać.

Tyle mojego udziału w temacie.

po pierwsze skoro odpisujesz to juz jestes sprowokowany, wiec jaka kolowiek proba bylaby "proba" za pozna na tym etapie

a moje uwagi tyczyly sie takich epitetow jak "najtanszych mechanizmac", "idiotyczne", "infantylne"

Nie bede komentowal "najtanszych" bo raz ze jest to sprawa wzgledna, ale nie wydaja mi sie ze przy polskich realiach 25 tys zlotych za zegarek to jest malo, wiec o jakich tanich mechanizmach tutaj rozmawiamy?

Jesli chodzi o "infantylne i idiotyczne" to jak ostatnim razem sprawdzalem to ta strona internetowa i te fora zostaly stworzone w celu wlasnie takich dyskusji na temat zegarkow, no chyba ze cos przeotrzylem i jestem na jakiejs innej stronie niz mi sie wydaje?

a zalozeniem tej dyskusji nie byla nigdy "potrzeba wyjasnien" lecz fakt poznania opinie innych uzytkownikow, zarowno tych ktorzy potrafia wypowiadac opinie w sposob uzywajacych epitetow (takich czy innych) jak i tych ktorzy tego nie robia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze skoro odpisujesz to juz jestes sprowokowany, wiec jaka kolowiek proba bylaby "proba" za pozna na tym etapie

a moje uwagi tyczyly sie takich epitetow jak "najtanszych mechanizmac", "idiotyczne", "infantylne"

Nie bede komentowal "najtanszych" bo raz ze jest to sprawa wzgledna, ale nie wydaja mi sie ze przy polskich realiach 25 tys zlotych za zegarek to jest malo, wiec o jakich tanich mechanizmach tutaj rozmawiamy?

Jesli chodzi o "infantylne i idiotyczne" to jak ostatnim razem sprawdzalem to ta strona internetowa i te fora zostaly stworzone w celu wlasnie takich dyskusji na temat zegarkow, no chyba ze cos przeotrzylem i jestem na jakiejs innej stronie niz mi sie wydaje?

a zalozeniem tej dyskusji nie byla nigdy "potrzeba wyjasnien" lecz fakt poznania opinie innych uzytkownikow, zarowno tych ktorzy potrafia wypowiadac opinie w sposob uzywajacych epitetow (takich czy innych) jak i tych ktorzy tego nie robia.

No chłopie ,ale masz "wjazd" na forum :huh: ..Proponuję zapoznaj się z klimatem tu panującym(całkiem przyjemnym) i się do niego dostosuj,a kolegów proszę o zawieszenie broni..Zegareczka gratuluję ,całkiem zacny jest..

Pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrace swoje trzy grosze.... Jaki byl sens zakladania tego watku? Dla wymuszenia rozmowy na temat rzeczonego zegarka? Dlaczego pytales o orginalnosc, skoro nabyles go u autoryzowanego sprzedawcy? Wybacz, ale nie moge nadazyc... Kiedys to sie nazywalo inaczej...robienie sobie z kogos jaj... Ludzie ktorzy sa czlonkami klubu prawie zawsze staraja sie w jakis sposob pomoc. W moim odczuciu, zakpiles z nich...

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chłopie ,ale masz "wjazd" na forum :huh: ..Proponuję zapoznaj się z klimatem tu panującym(całkiem przyjemnym) i się do niego dostosuj,a kolegów proszę o zawieszenie broni..Zegareczka gratuluję ,całkiem zacny jest..

Pozdrowionka.

dziekuje bardzo za mile slowa

Dziekuje za propozycje i musze podzielic sie z Toba faktem ze z "klimatem" zapoznalem sie i to juz pare dni lub tygodni temu duzo czytajac to co jest umieszczone na tutejszych forach ,wypowiedzi wielu ludzi i niestety musze Ci powiedziec ze chyba bardzo roznimy sie w definicji slowa "przyjemne" lub "calkiem przyjemne" Mowie oczywiscie nie o wszystkich przypadkach, ale w niektorych daleko to odbiega od przyjemnosci wedlug mojej definicji jak zreszta wczesniej wpsomnialem.

Jeszcze raz podkreslam moim zalozeniem nie bylo "prezentowanie zadnej broni" nikomu lecz wywolanie dyskusji o zegarkach lub jednym konkretnym w tym przypadku. Wydaje mi sie rowniez ze wszystkie powyzsze (MOJE) komentarze mieszcza sie w granicach dobrego gusty i nikogo nie obrazilem wiec nie rozumiem troche komentarzy typu "wjazd" na forum. Czy to znaczy ze jesli jestem "nowy" to nie mam prawa wyrazic swoich opini, jeszcze raz mowie mieszczacych sie w granicach rozsadku? Staralem sie byc "grzeczny" i nikogo nie obrazac jesli do tego kierowal sie komentarz "Wjazd na forum". Pozwole sobie podkreslic ze ja chcialem dyskusji na temat zegarka a nie dziadka, mercedesa, ksiezyca i lwa lub "zasmiecania" forum na temat czegos do czego to Forum zostalo stworzone..... tak przynajmniej mi sie wydawalo.

a na koniec to przepraszam ze jeszcze powiem ze jesli chodzi o "dostosowanie" sie do czegos co mozna delikatnie nazwac hamstwem nie jest w moim stylu. Wiec nie pros mnie o tego typu rzeczy. PODKRESLAM MOWI TYLKO O NIEKTORYCH PRZYPADKACH, NIE WSZYSTKICH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrace swoje trzy grosze.... Jaki byl sens zakladania tego watku? Dla wymuszenia rozmowy na temat rzeczonego zegarka? Dlaczego pytales o orginalnosc, skoro nabyles go u autoryzowanego sprzedawcy? Wybacz, ale nie moge nadazyc... Kiedys to sie nazywalo inaczej...robienie sobie z kogos jaj... Ludzie ktorzy sa czlonkami klubu prawie zawsze staraja sie w jakis sposob pomoc. W moim odczuciu, zakpiles z nich...

Dlatego tez chcialem bardzo podziekowac uzytkownikowi WASYL ktory jako jedyny i pierwszy odpisal swoja opinie na temat ktory byl podawany na samym poczatku. To bylo moim zalozeniem i nie slowne potyczki co i jak dlaczego bo ktos nadaza czy nie...Wydaje mi sie ze nalezy skonczyc ten temat nie z wzgledu na to ze lubie zegarki i lubie o nich rozmawiac ale widze ze dyskucja ktora byla moim zalozeniem przez wielu ludzie nie jest nawet rozumiana. A sens jej byl w zalozeniu bardzo prosty,

Odnownie kpin to musze Ci powiedziec ze tu gdzie mieszkam jest to bardzo ale to bardzo malo praktykowane i ten problem prawie nie instnieje (mozesz wierzyc lub nie)i nie bylo to moim zalozeniem, wiec nie oceniaj innych swoja miara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprowokowałeś bezprzedmiotową dyskusję i o to ludziska mają pretensje..Uderz się w pierś i odpuść jej kontynuację.To taka bardzo grzeczna moja propozycja.Co do hamstwa na forum to stanowi ono marginalny odsetek dyskusji.(czyt.niezauważalny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytales moja odpowiedz? Ze zrozumieniem? Nadal sie dziwisz dlaczego zostales odebrany wlasnie w taki a nie inny sposob? Jesli dla Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porzadku i zadne argumenty nie docieraja, pora chyba zamknac temat.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprowokowałeś bezprzedmiotową dyskusję i o to ludziska mają pretensje..Uderz się w pierś i odpuść jej kontynuację.To taka bardzo grzeczna moja propozycja.Co do hamstwa na forum to stanowi ono marginalny odsetek dyskusji.(czyt.niezauważalny)

chyba zauwazalny skoro ktos tak nowy jak ja to widzi, chyba ze reszta wybiera to ignorowac. Moja propozycja jest taka skonczmy to rozmowa a porozmawiajmy o, na przyklad, samochodach (bo przeciez moj temat byl o zegarku wiec jaki w tym jest sens na takiej stronie) bo przeciez o samochodach sie rozmawia na forum o zegarkach. przepraszam to jest moja ironia na ten temat. Wydawalo mi sie ze ludzie ktorzy intersuja sie tym temat moga powiedziec na przyklad

1 zegarek na zdjeciu wydaje sie autentyczny

2 lub widzialem taki ale na przyklad cos tam na tym zegarku wygladalo inaczej

3 lub moze sa rozne wersje tego samego zegarka w zaleznosci od roku produkcji, jaki caliber to jest, itp itd

4 lub zegarek wydaje mi sie nie autentyczny bo nie spotkalem sie z tym lub owym

5.lub jak wspomnial jeden uzytkownik nie wiedzialem ze w takim zegarku jest taki "rotor" a nie inny

6 lub chcialem po prostu uslyszec opinie kogos kto sie na tym zna lepiej niz ja, byc moze zegarmistrz lub hobbysta w tego typu rzeczach

itp, itd to bylo zamierzeniem ale to chyba za trudne i niektoryz widza to jako zbedne dyskusje lub zasmiecanie, to sie zapytam o czym chcecie rozmawiac na takich forach????? o truskawkach?

TEMAT ZAMKNIETY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bla,bla,bla.... Ja wiem najlepiej jak to forum powinno wygladac! I nikt mnie nie rozumie! Jeszcze sie czepiaja nie wiadomo czego!!!

Michal1234....skopiuj i wklej w swoja nowa odpowiedz.

p.s. O prosze! Obrazil sie.. B). Jednak ludzie nie przestaja mnie zadziwiac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze taka porządkowa uwaga - postaraj się pisać gramatycznie i w miarę możliwości formułować zdania merytorycznie.

Może dzięki temu Twoje intencje staną się zrozumiałe także dla innych.

Witamy na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytałem cały ten kretyński temat i nie rozumiem cały czas intencji...

Jak można oczekiwać przyjaznych i rzeczowych odpowiedzi, po przyznaniu się, że się z ludzi zakpiło? I kontynuuje się dyskusję pisząc, że jest tu chamstwo i śmierdząca atmosfera a swoim "wjazdem" chciało się tylko to udowodnić?

Forum jest dobrowolne, nikt nikogo nie zmusza do czytania i pisania, jeśli nie pasuje atmosfera i formuła, za to zasmiecanie i robienie z ludzi debili jest nie na miejscu i niezgodne z regulaminem!

Michal1234 nie wiem co chciałeś udowodnić, ale chyba się to nie udało tak czy inaczej. Za to dałeś popis swojego zachowania i możesz mieć pewność, że zakładając kolejne tematy nie będziesz traktowany przyjaźnie i przede wszystkim POWAŻNIE.

Gratuluję Omegi. W końcu jest czego - na nasze biedne polskie realia to niebywały nabytek, taki zegarek za 25tys. Jeden z pierwszych tak drogich zegarków jakie tu widzimy... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaro...

Nic dodac, tudziez ujac. Podpisuje sie pod Twoja wypowiedzia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam mysle że nie ma czego gratulować no moze poza tym że oryginał.

Dla mnie ta omega to przerost formy.

nazwał bym ten model DajtonoSpedoBond B)

Nic mi się w nim nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.