Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

casiotimex

Funkcja DST Casio nie zadziałała.

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie się okazało, że mój G-Lide GLX5600 Casio nie zmienił czasu i narobiło mi to trochę kłopotów. Jak ustawić DST, żeby zmieniał mi czas, wiecie może drodzy koledzy i koleżanki?

Na razie mam takie ustawienia:

DST - on

UTC - +1,0

Long - 23 E

LT - ----

czy to jest ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DST oznacza czas letni. W zimie powinieneś mieć ustawiony na OFF. Teraz przestawiasz na ON i po kłopocie.

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, za Twoją odpowiedż.

Wylaczylem na "off" i od nowa na "on" tak jak napisałeś. Mam teraz czas letni, czy będę musiał coś jeszcze ustawiać czy już teraz czas będzie mi się sam zmieniał na zawsze?

DST oznacza czas letni. W zimie powinieneś mieć ustawiony na OFF. Teraz przestawiasz na ON i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas nie będzie się sam zmieniał. Każdorazowo przy zmianie letni/zimowy będziesz musiał przełączyć on/off.

Z tego co kojarzę, tylko zegarki "radiowe" potrafią zmieniać czas automatycznie, a to za sprawą obecności w sygnale czasu informacji o zmianie strefy.

Producent nie wprowadzi w zegarek pełnej automatyki, bo dzień zmiany czasu letni/zimowy nie jest stały, podlega regulacjom rządowym. Z komputerem/telefonem problemu nie ma, bo jakby co, to pojawi się niezbędna aktualizacja. Zegarka raz zrobionego się nie poprawi.

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.