Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

śliczny jest!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Może trochę pospolity ale działa pięknie i w nie najgorszym stanie

Zdjcie1595.jpg

ps buran69 fajny Poljocik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te płaskie automaty są świetne :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostanio byłem u Mojego Dziadka a ten mi wyskoczył z torebką foliową a w niej m.in. te dwa poniższe okazy

Poljot 17 kamieni - wymaga renowacji, wymiany szkiełka, usunięcia rys, 2 wskazówki idą razem no i pasek - ale chodzi pięknie cyk cyk cyk - gubi trochę czas ale oddam do renowacji będzie śmigał.

post-37321-0-84752700-1338098331_thumb.jpg

Mołnia kieszonkowa - stan bdb - bardzo głośno cyka, też gubi czas - i mam tutaj pytanie - znalazłem kilka podobnych deklem do mojej ale nie znalazłem żadnej z takim napisem Mołnia - było kilka serii? Może ktoś coś wie więcej o niej to chętnie poczytam - jest piękna - może nawet ją gdzieś kiedyś zabiorę ze sobą post-37321-0-64933600-1338098463_thumb.jpg

post-37321-0-29210000-1338098478_thumb.jpg

Bardzo fajna Mołnia. Nie jest to żaden unikat, ale i tak urocze cacuszko i to wizualnie w bardzo dobrym stanie. Mołnię produkowano w różnych odmianach zewnętrznego wykończenia (tracze, koperty), a także pod różnymi nazwami jak np. SARKISOF itp.. Na forum znajdziesz sporo informacji na ten temat. Ja osobiście jak widzę Mołnię i słyszę jak pięknie i głośno cyka to mam orgazm w oczach :D a jak jeszcze może wpaść do mojej kieszeni to już pełnia szczęścia. Sam mam ich teraz 8 szt + AVIATOR na mechanizmie Mołni i ostatniego słowa w tym temacie nie powiedziałem.;)

Gratuluję i tylko pozazdrościć takiego dobrego i hojnego Dziadka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

A mi w tym tygodniu wpadło takie coś:

Poljot budzik, full sprawny tylko trochę go trzeba dopiescić.

post-45222-0-26084200-1338664195_thumb.jpg

post-45222-0-56409700-1338664194_thumb.jpg

i Wostok. Stan koperty rewelacja, ale mechanizm do przegladu bo się zatrzymuje. Jeszcze nie próbowałem diagnozować co to, bo nie miałem kiedy.

post-45222-0-02971100-1338664196_thumb.jpg

post-45222-0-75081700-1338664193_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta imitacja głośniczka pod tarczą... masakra. Lata '80 to w istocie był dziwaczny okres produkcji zegarków mechanicznych. Wówczas elektroniki i kwarce święciły triumfy i bycie zegarkiem mechanicznym było dla takiego biednego czasomierza powodem do wstydu ;)

buran - świetny Wostok!

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dzisiaj mimo złej pogody postanowiłem podjechać na coniedzielny miejscowy targ i udało mi się kupić dwa zegarki, jako że jeden z nich to Sekonda (działa) i z niego cieszę się najbardziej postanowiłem że pochwalę się nimi w tym temacie. Drugi to Casio Waveceptor też niezły moim zdaniem. Dopiero zaczynam zegarkowe zbieractwo więc wszystkie informacje i komentarze jak najbardziej mile widziane. Dodam że za oba dałem 50zł w przeliczeniu z funtów więc chyba okazyjnie.

post-49816-0-34877600-1338712134_thumb.jpg

post-49816-0-63414300-1338712145_thumb.jpg

post-49816-0-74595500-1338712155_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładne te wasze nowe zdobycze...to i ja rzucę swoją upolowaną sztukę...exportowy poljocik o nazwie cornavin...wszystko po przeglądzie, smarowaniu, ustawianiu. Tyka i furcy przecudownie i bardzo dokładnie...Oczywiście zaopatrzyłem go ( jak wszystkie swoje nabytki) w ubranko własnej produkcji...mam nadzieję że się spodoba...ja go baaardzo lubię.

IMGP0239.JPG

IMGP0262.JPG\

wkrótce pochwalę się innymi moimi nabytkami...Pozdrawiam wszystkich czasouwielbiaczy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Claus sikor ładny , ale pasek rewelacja .Robisz je tylko dla siebie , czy na sprzedaż również ? I jeszcze jedno , te aparaty też z własnej kolekcji ( ten mieszek to jaki model ? ) ? Pytam , bo sam zbieram .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest smiena ( przecież to nie jest aparat mieszkowy :rolleyes: ) , pytam o aparat w poście z paskiem do kieszonkowej mołni .

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten , który pokazałeś ma obiektyw Prontor II , a ten ma chyba inny , niemniej uważam że masz rację .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Claus sikor ładny , ale pasek rewelacja .Robisz je tylko dla siebie , czy na sprzedaż również ? I jeszcze jedno , te aparaty też z własnej kolekcji ( ten mieszek to jaki model ? ) ? Pytam , bo sam zbieram .

Fajnie że się podoba pasior i sikor...czasami komus sie robi pasiorek ;-) ...a aparat to bessa voigllander...zbieram aparaty i mam dość sporą kolecję...wszystkie sprawne;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musi być to TOteż zbieram aparaty.

no i strzał w 10... no i widzę że aparaty i zegarki często idą w parze ;-) cieszy mnie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oglądając twoje "wypociny" :) wypatrzyłem Bessę ,jak pisałem również zbieram aparaty ( mam ok. 60 , co prawda żadne rarytasy ale i tak mnie cieszą ). Claus masz jakieś specjalne narzędzia do wyrobu pasków ? Jeżeli to nie tajemnica , może dasz jakieś namiary gdzie można je kupić .

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oglądając twoje "wypociny" :) wypatrzyłem Bessę ,jak pisałem również zbieram aparaty ( mam ok. 60 , co prawda żadne rarytasy ale i tak mnie cieszą ). Claus masz jakieś specjalne narzędzia do wyrobu pasków ? Jeżeli to nie tajemnica , może dasz jakieś namiary gdzie można je kupić .

No i u mnie też około 60 aparatów leży;-) Około ,poniewać znajdzie się i kilka starych kamer.

Jeżeli chodzi o narzędzia to większość własnej roboty , natomiast dziurkacze i rowkownica kupna...sklep nazywał się chyba birka shop...

Edytowane przez claus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też planuję kilka kamer , ale tylko nakręcane , oprócz tego mam trochę starych zdjęć , głownie tematyka wojskowa . Dzięki za namiary na sklep , właśnie oglądałem ich ofertę , może uda mi się zmobilizować i kiedyś spróbuję coś sam "wyrzeźbić" , bo na razie oglądam wyroby Twoje i innych kolegów i nie ukrywam aż zazdrość bierze . B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polspider :)

A u mnie ostatnio dużo rzadziej coś przybywa, ale czasami coś się uda ustrzelić. Ostatnio taki NOS się trafił :)

IMG_5211.jpg

IMG_5220.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi