Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Breitling

Pióro vs Zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie otóż chcę sprzedać kilka zegarków. Pewien mężczyzna zaproponował mi wymianę na pióro lub długopis. Znam przybliżoną wartość moich zegarków ale problem tkwi w tym, że nie wiem ile takie pióro wieczne czy długopis może być warty. Co za tym idzie nie chce się wtopić. Zatem proszę serdecznie o pomoc kto ma jakiekolwiek pojęcie na temat piór wiecznych.

Zaznaczę, że te przyrządy piśmiennicze sa wykonywane samodzielnie przez Pana, który mi je proponuje. Jak deklaruje niektóre z nich są pokrywane warstwą złota a w klipsie jest umieszczony krysztal svarowskiego. Podam przykładowe zdjęcia:

11037686.jpg

84685333.jpg

91725195.jpg

30631555.jpg

65705010.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na stalówce jest napis Iridium Point Germany ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam zdjęcia w większej rozdzielczości ale nie mogę dostrzec jaki napis tam widnieje.

Mogę go poprosić o dodatkowe zdjęcia stalówki. Zapytałem go o jakieś dodatkowe informacje na temat tych piór i długopisów ale jeszcze mi nie odpisał.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość ważnym info było by, jaki zegarek chcesz zamienić na te pióra(pióro), ogólnie wielkim znawcą nie jestem, ale jeżeli te pióra nie są sygnowane znanym producentem z tradycjami, lub nie są krótką serią znaną wśród kolekcjonerów, to nie są zbyt wiele warte. Ale tak jak napisałem wcześniej, wszystko zależy od tego, o jakiej wartości rozmawiamy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce się wymienić na atlantica vintage, dość rzadki model. Wklejałem ostatnio jego zdjecie do tego tematu:

Mój odnośnik

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rower/Atlantic poniemiecki, a kot z miasta Łodzi pochodzi!" :)

Pióra hand made z drewnianym korpusem to nie jest cenne dobro.. Przynajmniej do zamiany 1:1. Porównaj ceny na amerykańskim ebay. Jasne, że każdy może je cenić, jak mu się podoba, tylko czy znajdzie chętnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już kolega Herbert zapytał,

mi wydaje się że na pierwszym i ostatnim zdjęciu są stalówki Iridium Point Germany. Jeśli tak jest, strzeż się tego szmelcu. Pióra tej "marki" zwykle kosztują poniżej 10zł... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za opinie, raczej nie dojdzie do wymiany.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.