Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Breitling

Jak wyregulować zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie udzielę tutaj żadnych wskazówek tylko zwrócę się z prośbą o wyjaśnienie.

Jak wyregulować ten mechanizm? Po co są aż 2 "dzyndzle" przy regulacji? Który za co odpowiada i jak nimi przesuwać by ustawić dokładnie zegarek. Powiem, że próbowałem już, delikatnie nimi przesuwałem i albo w jedną stronę ucieka czas albo w drugą i to przynajmniej 10 s/dobę.

atliu.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego po lewej NIE RUSZAJ. Reguluje się "tym u góry" , przesuwką, która ma taki niewielki wkaźniczek na skali +/-. Bardzo delikatnie. Przesuwając ją w prawo (czyli na skali - w lewo) - efektywna długość włosa zmniejsza się - zegarek przyspiesza. W lewo - odwrotnie.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo. Będę próbował do skutku :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zrobić jeżeli w 2623H ta regulacja nie pomaga? Cały czas zegarek się spieszy (i to parę sec na 5 min). Wgl to przesuwka ma taki rowek pod spodem i nie wiem czy włosie powinno być w tym rowku czy się o niego opierać. Dodam że wcześniej chodził dobrze do puki nie zachciało mi się go wyjąć z koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może masz sklejony włos i tu należy szukać przyczyny.

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgl to przesuwka ma taki rowek pod spodem i nie wiem czy włosie powinno być w tym rowku czy się o niego opierać.

Zdecydowanie w zamku, czyli w "rowku"

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.