Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DeDragonSlayer

Podróbka Omega Co-Axial Limited Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka lat temu zostałem obdarowany tym zegarkiem. Obdarowujący uczciwie poinformował że zegarek nie do końca jest oryginalny. ;) Nie noszę go bo raz że podróba, a dwa że niezależnie od nakręcenia sam się zatrzymuje po paru godzinach i trzeba pomachać ręką żeby znowu zaskoczył. Tak więc nie piszę że zegarek to spadek po dziadku na strychu, ani nie oczekuję jego wyceny. :)

Celem tego wpisu jest przede wszystkim ostrzeżenie potencjalnego nabywcy, któremu nie dało do zastanowienia np. tandetnie przyklejone szkiełko z tyłu. No i przy okazji rozrywka. :D

Informacje dla Google: na zegarku jest napisane

Chronometer Omega

Automatic Co-Axial Escapement

Limited Edition

Z tyłu jest:

Stainless Steel Back

Water Resistant

Mechanizm to chiński standardowy automat, podobny do tego tutaj, z tą różnicą że wahnik posiada wytłoczone napisy Omega oraz logo.

A zegarek wygląda tak:

fakeomegasmall.jpg

Oryginał do porównania tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba bardziej mi się podoba ;) , ale to pewnie kwestia jakości zdjęć! :lol::lol::lol:

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś dobrze wygląda, jak na kilka lat. koperta winna obłazić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie był noszony dłużej niż kilka dni, a resztę czasu spędził w szufladzie, może dlatego jeszcze nie obłazi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem coś podobnego (werk praktycznie identyko, koperta chyba też taka sama) dla jaj w Kambodży, za niecałe 10 dolców. ponosiłem to z miesiąc, pomiędzy pewnym dość zacnym kwarcem, który mi się akurat wtedy sypnął, a następnym kwarcem z bazaru. koperta zdążyła się porozkładać na kilka warstw ;). no i ta rezerwa chodu - całe 6 godzin!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.