Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gangsterek

Atlantic Worldmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio zostałem posiadaczem zegarka Atlantic 21 jewels Prima. Dodam kilka zdjęć mojego modelu post-49125-0-42587600-1335297978_thumb.jpg chciałbym się dowiedzieć jaką kwotę mogę za niego dostać i czy okiem fachowca zegarek jest oryginalny. Na cyferblacie widnieje napis jak powyżej. Na odwrocie Atlantic Worldmaster Artifex 526. Nie znam się za bardzo na tym więc mam nadzieję, że otrzymam pomoc. Niestety limit pozwolił tylko na jedno zdjęcie;/ na mechanizmie widnieje napis atlantic super 2 adjustment oraz 21 jewels.

Pozdrawiam

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chciałbym się dowiedzieć jaką kwotę mogę za niego dostać
niestety źle trafiłeś kolego Gangsterek. Na forum nie wyceniamy zegarków. Poszukaj podobnych zegarków na np. allegro - zobaczysz, jakie są poglądowe ceny.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety źle trafiłeś kolego Gangsterek. Na forum nie wyceniamy zegarków. Poszukaj podobnych zegarków na np. allegro - zobaczysz, jakie są poglądowe ceny.

Szkoda ciężko jest znaleźć coś podobnego komuś kto się nie zna. Z tego co wyczytałem na waszym forum jest możliwość odnowienia zegarka. Po czym poznać czy jest on oryginalny i czy warto go odnawiać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że popełniasz ten sam błąd co większość "nowych" (mam tu też siebie na myśli niestety) a mianowicie nie przeczytałeś postów które pomogłyby Ci odpowiednio i znacznie lepiej sformułować pytania a tak napradę to sam byś sobie na większość odpowiedział.

Odnośnie tematu odpowiem Ci tak jak pozwala mi moja bardzo skromna wiedza:

-na forum nie wycenia się zegarków( jest to wielokrotnie podkreślane w postach)

-zegarek (moim zdaniem) jest orginalny ale ważniejsze jest raczej w jakim jes stanie (koperta, szkło, koronka, tarcza, wskazówki - wszystkie te części mogą być wymienione lub po renowacji)

- zdjęcia możesz dodać tak http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7467-tutorial-jak-zamieszczac-obrazy/

Jeżeli coś pomyliłem to proszę o poprawnie mnie przez bardziej doświadczonych kolegów.

Pozdrawiam Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do oceny oryginalności - to co pokazałeś nie pozwala na identyfikację zegarka i ocenę oryginalnosci. Tarcza jest oryginalna. Wskazówki również. Koperta pewnie też, za to koronka - raczej nie, bo powinna mieć logo (w tym wypadku małe a) Nie wiadomo, co z mechanizmem. Z opisu wynika, ze reszta też oryginalna, ale bez obrazka - to sam wiesz...

Co do wyceny, to nawet gdybym chciał Ci coś podpowiedzieć, to na podstawie jednego kiepskiego zdjęcia ciężko. Wszystko w jakis sposób wpływa a cenę - najbardziej stan zachowania i stopień zachowania oryginalnosci. Atlantika mozesz sprzedać za 50zł, a mozesz za 1000 - wszystko zalezy od modelu, stanu, dobrych zdjec, szczęścia ...

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie zdjęcia cięzko ocenić cokolwiek. Czy wie ktoś może gdzie w okolicy Torunia albo w samym Toruniu mógłbym znaleźć kogos kto może mi więcej powiedzieć na tego zegarka i innych?? Mam kilka pozycji akurat ten jest jedyny ale stare ścienne zegary z kukułka oraz z wahadłem. Najlepiej jest jechać pokazać znawcy żeby ocenił co trzeba zrobic co niekoniecznie. Wiem że nie wszyscy zegarmistrzowie znają sie na klasyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.