Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Oktan

Louis Erard

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Przymierzam się do kupna swojego pierwszego zegarka. Proszę powiedzcie mi co sądzicie o nim (może ktoś posiada taki model) i o firmie i czy w tej cenie 2500PLN jest warty? uwielbiam modele klasyczne i mój wybór padł na ten model ponieważ mi się spodobał (serce) a rozum podpowiada mi abym się popytał ludzi którzy się znają na zegarkach i mechanizmach aby być spokojny bo przyznam, że jest trochę drogi ale kupuję z myślą o długie lata użytkowania i po prostu mi się podoba. Model to Louis Erard Heritage Automatic:

http://www.chrono24.pl/louiserard/heritage-automatic-chronograph-40mm--id1661694.htm?id=1661694&picnum=0&tab=pics

z góry ogromne dzięki

post-49505-0-28808900-1336592160_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat tej marki był już na forum poruszany - zerknij tutaj:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/67663-louis-erard/page__p__738076__hl__louis+erard__fromsearch__1#entry738076

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/65890-louis-erard-dylemat/page__p__719082__hl__louis+erard__fromsearch__1#entry719082

Fotka, którą pokazałeś psuje odbiór tego modelu. A to naprawdę fajne zegarki :) Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za linki, przeczytałem i dalej jestem w tym samym miejscu:-). W rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż na fotce zamieszczonej przeze mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i dobrze wykonany, ale wygląda jak chińczyk za 100 baksów.

Za zegar w cenie 4152 zł. oczekiwałbym nakładanych indeksów, wr min.100 m, a nie 30 szkła z antyrefleksem ,wskazówki też mnie się nie podobają/za wyj. sekundy/.

Dekiel ubogi,jak z zegarka za 5 stów, jedynym plusem jest mechanizm.

W sumie moim zdaniem certina ds1 na wygląd , wr i ar, cenowo i prestiżowo bije tego erarda na głowę.

P.s. data mało czytelna, okienko zlewa zię z totalizatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy się podoba to kwestia gustu jest ok ,mechanizm zawsze mi sie taki marzył pewnie kiedyś coś na tym werku kupie.

sama jakość echhh sam kupiłem tik taka tej firmy tylko dlatego że był przeceniony sporo i z wyglądu przypadł mi do gustu,no i przyznam że jest jak dla mnie świetnie zrobiony.

jeżeli się podoba nie ma co się zastanawiać za te pieniądze niezła firma świetny werk co chcieć więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka ok. mechanizm i cena również, co do wyglądu - de gustibus non disputandum est, jeżeli ci się podoba - kupuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam heritage chronograph z v7750 i bardzo jestem zadowolony. Bardzo dobre wykonanie, mechanizm bez watpienia kon roboczy - a marka jakto marka. Omega to to nie jest, ale jesli zalezy ci na prestizu, w LE go nie znajdziesz bo sa za mala firma, za to znajdziesz wszystko inne co jest wazne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.