Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TatOR

Renowacja zegarka we Wrocławiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy jest we Wrocławiu zegarmistrz/zakład który zajmuje się renowacją tacz, kopert itd starych zegarków naręcznych? Dwóch starych zegarmistrzów /wolę nie wymieniać ich ze względu na psucie komuś opini/ powiedziało mi że w "w tej chwili nie mogę panu nikogo polecić bo nikt w/g mnie nie zrobi tego dobrze. Nie ma fachowców i koniec. Oni panu zepsują zegarek.". Słyszałem że np tarcza jest malowana grubą farbą proszkową, koperta po chromowaniu/polerowaniu nie nadje się aby umieścicć w niej werk itd itd... Ma może ktoś jakieś inne zdanie? Przecież Wrocław ma prawie 0.7 miliona ludzi i chyba powinno się znależć kilku fachowców... A może wszyscy wyjechali do Anglii/Irlandii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie szukam jakiegoś fachowca we Wrocławiu...może ktoś pomoże? Czytałem już temat gdzie kilku było wymienionych, ale tak naprawdę sprawa kręci się i tak wokół Dolińskich, a mi zależy jedynie na regulacji i doprowadzeniu do stanu używalności kilku rusków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawdę renowacja tarcz oznacza tylko albo Poznań (Chronos) albo Warszawa (Głowaccy). Najlepszym dowodem chyba jest fakt że nikt na tym forum nie zamieścił jeszcze fotki zegarka z tarczą odrestaurowaną gdzieś indziej niż w tych dwóch miejscach.

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.