mocca162 0 #1 Napisano 12 Maja 2012 Witam,Chciałabym się dowiedzieć z którego roku może pochodzić mój zegar Gustava Becker'a. I jaką orientacyjnie posiada wartość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #2 Napisano 12 Maja 2012 Tysiącpińcetstodziewińćset. Czuwaj! 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mocca162 0 #3 Napisano 12 Maja 2012 Tysiącpińcetstodziewińćset. Czuwaj!ok przepraszam, pytania o wartość nie było . Tylko jak sprawdzić, który to rok ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #4 Napisano 12 Maja 2012 Udaj się z zegarem do rzeczoznawcy to go Tobie wyceni. Na tym forum nie wycenia się zegarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #5 Napisano 12 Maja 2012 Z którego roku ja pochodzę dość łatwo się dowiedzieć, wystarczy popatrzeć, a Twój zegar w założeniu Becker (tak jest napisane na tarczy) powinien mieć jakiś werk, na nim wybitą sygnaturę oraz numer. Jeśli ma to można sprawdzić, tabele są na forum. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 2 #6 Napisano 13 Maja 2012 Co więcej się dowiesz ja zamieścisz zdjęcie tyłu mechanizmu bo na oko to wiesz można pogdybać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdbiker 0 #7 Napisano 13 Maja 2012 Z którego roku ja pochodzę dość łatwo się dowiedzieć, wystarczy popatrzeć, a Twój zegar w założeniu Becker (tak jest napisane na tarczy) powinien mieć jakiś werk, na nim wybitą sygnaturę oraz numer. Jeśli ma to można sprawdzić, tabele są na forum. dostałem do wyczyszczenia werk zegara Gustawa Beckera i traszkę jestem zdziwiony bo jak dotychczas nie spotkałem sie z mechanizmem P 57 i w dodatku bez numeru ma tyko oznaczenie Silesia.tarcza porcelana wachadło rysztowe skrzynka"trumniak" ale ma śliczne szlifowane szkło ze stylizowaną palma.Nie jest mój .....ale niezaspokojona ciekawość jest moja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach