Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mocca162

Gustac Becker prośba o dane o zegarze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałabym się dowiedzieć z którego roku może pochodzić mój zegar Gustava Becker'a. I jaką orientacyjnie posiada wartość.

post-49566-0-21120700-1336829031_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tysiącpińcetstodziewińćset. Czuwaj!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tysiącpińcetstodziewińćset. Czuwaj!

ok przepraszam, pytania o wartość nie było :). Tylko jak sprawdzić, który to rok ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udaj się z zegarem do rzeczoznawcy to go Tobie wyceni. Na tym forum nie wycenia się zegarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z którego roku ja pochodzę dość łatwo się dowiedzieć, wystarczy popatrzeć, a Twój zegar w założeniu Becker (tak jest napisane na tarczy) powinien mieć jakiś werk, na nim wybitą sygnaturę oraz numer. Jeśli ma to można sprawdzić, tabele są na forum.

Pozdrawiam Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co więcej się dowiesz ja zamieścisz zdjęcie tyłu mechanizmu bo na oko to wiesz można pogdybać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z którego roku ja pochodzę dość łatwo się dowiedzieć, wystarczy popatrzeć, a Twój zegar w założeniu Becker (tak jest napisane na tarczy) powinien mieć jakiś werk, na nim wybitą sygnaturę oraz numer. Jeśli ma to można sprawdzić, tabele są na forum.

dostałem do wyczyszczenia werk zegara Gustawa Beckera i traszkę jestem zdziwiony bo jak dotychczas nie spotkałem sie z mechanizmem P 57 i w dodatku bez numeru ma tyko oznaczenie Silesia.tarcza porcelana wachadło rysztowe skrzynka"trumniak" ale ma śliczne szlifowane szkło ze stylizowaną palma.Nie jest mój .....ale niezaspokojona ciekawość jest moja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.