Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kojiro

Skan dowodu rejestracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem samochód, świeżo sprowadzony z niemiec, przygotowany do rejestracji. Samochód zarejestrowałem, aktualnie mam dowód tymczasowy. Z autem jest wszystko ok i ogólnie nie mam zastrzeżeń, trapi mnie tylko jedna kwestia. Człowiek, od którego kupiłem samochód, prosi mnie, abym mu przesłał skan dowodu rejestracyjnego. Spytałem oczywiście do czego mu to potrzebne - mówi, że niemiec, od którego kupił auto potrzebuje tego, żeby wyrejestrować. Wydaje mi się to bez sensu. Moim zdaniem, jak pokaże tam, że auto zarejestrowano poza granicami niemiec, to mu zwrócą kase za recykling czy coś w ten deseń. Co myślicie?

Jak dla mnie to moge mu wysłać, niech sobie zarobi, co mi tam. Tylko czy nie wiąże się to z jakimś ryzykiem dla mnie?

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem expertem, ale kilka aut ściagnąłem, i z tego co pamietam, to po wyrejestrowaniu w DE (świadczy o tym fakcie pieczątka w Brief'ie) już chyba nic zrobić nie mozna, wiec ten dow. rej raczej nie jest mu do niczgo potrzebny, wiec wysyłanie mu nie ma sensu, choć nie sądze żeby też mógł ci jakoś zaszkodzić, najlepiej zapytaj poprostu celników:)

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A umowa kupna-sprzedazy jest zawarta miedzy toba i kim? Polakiem od ktorego faktycznie kupiles autko, czy Niemcem, ktorego na oczy nie widziales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może po prostu sprzedawca przez przypadek ma jeszcze jeden komplet kluczyków i łatwiej mu będzie znaleźć samochód po numerze rejestracyjnym? ;)

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.