Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

damianleon

Pomoc w poszukiwaniu Atlantica Worldmastera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zamierzam zakupić swojego pierwszego Worldmastera. Głównie rozglądam się na allegro i dlatego chciałbym się dowiedzieć na co zwracać uwagę przy zakupie (żeby nie zakupić podróby) albo może ktoś z was podsunie mi jakąś aukcje? Nie mam wybranego konkretnego modelu, interesuje mnie worldmaster z jasną tarczą, datownikiem (bardzo mi się podoba czerwona końcówka na wskazówce sekund) Zegarek może być nawet do lekkiego remontu. Z góry dziękuje za odpowiedzi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

pierwszy oprócz sekundnika to oryginał, tarcza trochę nieciekawa na obrzeżach, no i bez sekundnika z grotem traci wiele swojego uroku. Wszystko zależy ile kasy chcesz przeznaczyć- ja bym szukał dalej gdyż u zegarmistrza raczej takiego sekundnika nie dostaniesz.

Z drugim też bym sobie dał spokój bo jest po renowacji- głównie chodzi o tarczę- gdybyś miał te dwa zegarki w ręku i porównał to wiedział byś o co mi chodzi- pamiętaj że na zdjęciach przeważnie wygląda to lepiej niż w rzeczywistości. Ma to być Twój pierwszy Atlantic więc nie kupuj pod wpływem emocji bo możesz się zawieść. Najlepiej przeczytaj sobie "biblię" o Atlantikach : http://atlantic.helwecja.com/

pozdrawiam

napisz i daj fotki jak coś kupisz, najlepiej na tym forum:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/45030-pokazmy-swoje-worldmastery/page__st__640

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tych zegarkach? Co prawda drugi bez datownika ale też ładny.

Odpuść. Kolega Ci wyjaśnił, dlaczego

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc! Ma to być mój pierwszy Atlantic WM dlatego wolę poczekać i znaleść model odpowiedni i najlepiej oryginalny. Ile chce wydać? A ile powinien kosztować oryginalny worldmaster w dobrym stanie? Fajnie by było jakby ktoś kto zna się na rzeczy i oczywiście miał chwile to podał jakąś aukcje wartą uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ross74 - Zauważyłem że masz dość dużą kolekcje Worldmasterów. Gdzie najlepiej szukać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc! Ma to być mój pierwszy Atlantic WM dlatego wolę poczekać i znaleść model odpowiedni i najlepiej oryginalny. Ile chce wydać? A ile powinien kosztować oryginalny worldmaster w dobrym stanie? Fajnie by było jakby ktoś kto zna się na rzeczy i oczywiście miał chwile to podał jakąś aukcje wartą uwagi.

Ile powinien kosztować? To zalezy jakim szczęściem się wykażesz - można ładnego upolować za 200zł, można i za 1000 albo wiecej. Warto zapłacić wiecej za zegarek w świetnym stanie i w pełni oryginalny. Taki sprawny egzemplarz z pięknie zachowaną tarczą, kopertą bez uszkodzeń, oryginalną koronką naprawdę cieszy. W kiepskim stanie albo odnawiany na ogół szybko się nudzi i budzi poczucie straconych pieniędzy. Patrząc tak realnie, to na Allegro za ładnie zachowany musisz zapłacić 400-600zł. Za taki w stanie NOS albo bliskim NOS od 600 w górę. Czasami można coś ładnego trafić na giełdach staroci, u zegarmistrzów, na innych portalach aukcyjnych. Czasem fajne sztuki ktoś wystawia na naszym bazarku... Trzeba po prostu szukać - zawsze jest szansa na ładny zegarek za rozsądną kasę. Niestety, czasy zegarków za grosze raczej się skończyły :(

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pozostało cierpliwie szukać. Proszę pisać jakby ktoś znalazł coś ciekawego. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety kupuję tylko na Alle-drogo z racji tego że do bazarków mam daleko i brak czasu, ale ciekawe okazy trafiają się również w tym Klubie. Atlantic-ów faktycznie trochę mi się nazbierało- mam ich chyba z 70. Na początku tworzenia kolekcji kilka też kupiłem kombinowanych. Teraz staram się kupić albo bardzo tanio (słaby stan) i daję w dobrym zakładzie do renowacji(na handel) albo droższe ale oryginalne do uzupełnienia kolekcji bo jeszcze dużo okazów brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Szukam swojego wymarzonego worldmastera i proszę o fachową opinie. Oto 3 zegarki które znalazłem na alle-drogo.

1.

http://allegro.pl/at...2357159467.html

2.

http://allegro.pl/vi...2368156131.html

3.

http://allegro.pl/at...2378055166.html

Wydaje mi się że pierwszy powinien być oryginalny jedynie pasek byłby do wymiany, drugi ma ciekawą tarcze ale wskazówka sekundnika nie powinna być złota (na zdjęciach widać srebrną)? Trzeci zegarek jest według sprzedającego jak nowy, co wy o tym sądzicie? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy był godny uwagi, ale licytacja skończona, więc nie ma o czym mówić.

Drugi dość ciekawy, gdyby nie tarcza po renowacji- ja dał bym sobie spokój.

Trzeci - piękny, ale cena wysoka więc jak nie chcesz wydać dużo kasy to jeszcze szukaj a na pewno znajdziesz coś ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polowałem na tego pierwszego i powiem szczerze że byłem gotów dać więcej. Niestety wyskoczyła mi sprawa przed zakończeniem aukcji i nie mogłem zalicytować (brak dostępu do neta) :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na takie aukcję kończące się o dziwnych lub niewygodnych dla nas porach polecam: snajper.net

Dobra stronka, jak wygrasz do 3 aukcji miesięcznie jest zupełnie darmowa.

Fajne jest też to, że możesz ustawić nawet 100 strzałów, a i tak ,,punkty" z konta schodzą tylko za ,,sukces"

POLECAM! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.