Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ladek22

Frederique Constant.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem kupić Seiko Oceanus z białą tarczą np. OCW-T600TDC-7AJF albo T-1000. Mój budżet nie pozwala na kupno nowego, więc w grę wchodzi jedynie używany. Zamieściłem na forum ogłoszenie, ale nie zgłosił się nikt kto chce sprzedać taki zegarek. Pomyślałem sobie, że może by kupić inny czasomierz. Od dawna marzę o klasycznym zegarku do garnituru z manufaktury Frederique Constant! Czy za kwotę 2500 zł uda się kupić używany zegarek od FC np. model FC-303MC4P5 ??

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba latwiej Ci będzie kupić Casio Oceanus ;)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba latwiej Ci będzie kupić Casio Oceanus ;)

Też mi się tak wydaje! Jeszcze chyba nie widziałem tu na forum używanego zegarka od FC.

Ps. Można kupić na chrono24 http://www.chrono24.pl/frederiqueconstant/uzywane-zegarki-marki--used.htm , ale trzeba by pewnie cło zapłacić? W końcu wyszło by tyle co nowy zegarek!??

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ps. Można kupić na chrono24 http://www.chrono24.pl/frederiqueconstant/uzywane-zegarki-marki--used.htm , ale trzeba by pewnie cło zapłacić? W końcu wyszło by tyle co nowy zegarek!??

Większość zegarków, jeżeli nie wszystkie, z Twojego linka jest na terenie EU, więc żadnego cła nie zapłacisz.

Zajrzyj też tutaj (szczególnie w zakładkę "Outlet").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoń do Pracowni czasu , mieli jakieś FC w dobrych cenach

22 622 12 12

Dzieki za info Darku! Wyslalem e-mailem zapytanie do Kornela.

Ps. Pewnie nie wiesz, ze klubowe kubki wyslalem rowniez do aktora Artura Barcisia. Jako ciekawostke wspomne, ze brat pana Artura jest zegarmistrzem! P.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....Nie udalo mi sie znalezc automatycznego zegarka do garnituru od FC w przedziale cenowym do 2500 zl. Znalazlem natomiast dwa modele w przedziale cenowym 3000-3200 zl.

....Jakies dwa lata temu spostrzeglem w gazecie reklame salonu jubilerskiego. Na zdjeciu byl piekny zegarek, wiec zwrocilem na niego uwage.

....W roku 2010 byla okragla rocznica urodzin Fryderyka Chopina i z tej okazji manufaktura Frederique Constant wypuscila na rynek limitowana serie zegarkow w liczbie sztuk 1810. Od chwili, gdy zobaczylem w owej gazecie jeden z tych czasomierzy od razu sie zakochalem zarowno w samym zegarku jak i w manufakturze Frederique Constant!! Od tamtej pory marzylem o tym zegarku i mialem nadzieje go kiedys kupic. Niestety, ale fundusze mi nie pozwalaly na taki zakup:-(

....Dzis znalazlem dwa modele zegarka od FC na ktore moge sobie pozwolic. Wybralem ten z linka nr. 1 mimo tego ze jest skromniejszy. Zapytacie zapewne dlaczego:-) Otoz dlatego, iz zegarek ten przypomina mi czasomierz moich marzen, czyli ten z serii "Chopin 2010".

....Nie bede mial pudelka w ksztalcie miniatury fortepianu oraz plyty Rafala Blechacza, ale bede mial piekny zegarek!!

.

1.

http://www.swiss.com.pl/uploads/product/o/303MC4P5.jpg 303MC4P5.jpg

.

2.

http://lux.zegarki.pl/_web_cache/thumbnails/files_lux/360M4P5_thumb_219_411.jpg

.

.

A Wy ktory z tych dwoch zegarkow byscie wybrali?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Pierwszy to automat, drugi kwarc. Jeśli chodzi o wygląd...zdecydowanie FC303.

EDYTKA:

Oczywiście oba automaty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba cholernie konserwatywne. Mam 50+ lat, ale uważam, że jest jeszcze jestem za młody na te modele. :)

Oczywiście, to tylko moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przedstawionego wyboru to oczywiście zegarek z linka nr 1:). Ale mnie zaintersowało coś innego w tym sklepie. Na te FC daje on 2 lata gwarancji oraz 5 lat gwarancji satysfakcji. Wiecie może co to jest gwarancja satysfakcji??:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba cholernie konserwatywne. Mam 50+ lat, ale uważam, że jest jeszcze jestem za młody na te modele. :)

Oczywiście, to tylko moje zdanie.

Ja mam lat 39. Bylem tydzien temu na chrzcinach jako ojciec chrzestny i mialem na nadgarstku Timeksa. Fajny ten Timex, ale pod mankiet jednak nie pasuje. Myslalem o kupnie pod mankiet jakiegos "poradzieckiego" Poliota, ale trafil sie ten piekny FC.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z przedstawionego wyboru to oczywiście zegarek z linka nr 1:). Ale mnie zaintersowało coś innego w tym sklepie. Na te FC daje on 2 lata gwarancji oraz 5 lat gwarancji satysfakcji. Wiecie może co to jest gwarancja satysfakcji??:D.

Gwarancja satysfakcji to coś co upoważnia Cię do wykonania w przeciągu 5 lat od daty zakupu mechanicznego zegarka FC (musisz go jednak zarejestrować) bezpłatnego przeglądu w naszym serwisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się zakupić zupełnie nowy zegarek od FC za całkiem dobrą cenę. Jestem szczęśliwy, że mam ten czasomierz!!

.

Szkoda tylko, że zdjęcia wyszły tutaj takie kiepskie :( Co zrobić, aby fotki były lepszej jakości??

.

post-44476-0-52849200-1339100073_thumb.jpg

post-44476-0-58494100-1339100140_thumb.jpg

post-44476-0-87088500-1339100211_thumb.jpg

post-44476-0-09062600-1339100254_thumb.jpg

post-44476-0-88438900-1339100288_thumb.jpg

post-44476-0-98111600-1339100357_thumb.jpg

post-44476-0-56201200-1339100404_thumb.jpg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fota z butami - The Best ! Takiej na forum chyba jeszcze nie było. :lol:

Zegarek bardzo ładny, ale jak pisałem wcześniej, dla mnie nieco za bardzo konserwatywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czas na nowe buty :D .

Zegarek fajny. Mam osobiście 2 z tej "stajni" i jestem z nich zadowolony.

Pawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyczny,bardzo ładny.Gratuluję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fota z butami - The Best ! Takiej na forum chyba jeszcze nie było. :lol:

Zegarek bardzo ładny, ale jak pisałem wcześniej, dla mnie nieco za bardzo konserwatywny.

Jeśli chodzi o fotki to mam ich kilkadziesiąt. Robiłem w różnych sceneriach i w różnym otoczeniu. Chciałbym, aby jedna z tych fotek znalazła się w klubowym kalendarzu, lecz nie mogę się zdecydować w wyborze. Do konkursu można wysłać maksymalnie tylko trzy zdjęcia! Myślę o zamieszczeniu tych fotek gdzieś, gdzie można wrzucać duże pliki. Czy ktoś wie gdzie można dodawać zdjęcia o rozdzielczości np. 3456 x 2304?? Chodzi o to, aby te fotki nie straciły na jakości!

.

post-44476-0-37985400-1339176185_thumb.jpg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czas na nowe buty :D .

Zegarek fajny. Mam osobiście 2 z tej "stajni" i jestem z nich zadowolony.

Pawel

Buty były kupione rok temu, więc jeszcze takie stare nie są ;):D Gratuluję Tobie dwóch FC!!

.

post-44476-0-45745400-1339176789_thumb.jpg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyczny,bardzo ładny.Gratuluję :)

Dziękuję!! A teraz jeszcze jedna fotka :)

.

post-44476-0-76215800-1339177159_thumb.jpg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny , gdzie Ci sie udało kupić ?

Teraz już mogę mówić :) W butiku SWISS w Galerii Mokotów. Udało mi się, bo jeszcze po starej cenie kupiłem!!

....Zaplanowałem sobie wyjazd na sobotę i miałem zaplanowany cały dzień. Miałem w planach iść do teatru, aby zobaczyć jakiś spektakl z Arturem Barcisiem lub ewentualnie coś innego. Plany planami, ale w ostatniej chwili musiałem zostać w pracy na weekend :angry: W końcu wyszło, że niedzielę miałem wolną i tak na szybko bez przygotowania pojechałem. Mało czasu było i nawet nie zdążyłem odwiedzić Władka Mellera w Złotych Tarasach.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje

Daj znać następnym razem , zorganizujemy jakieś spotkanie przy piwie czy winku..

Ok dam znać!

.

Ps.

Wolę winko :):)

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna fotka FC!

.

post-44476-0-77259700-1339271709_thumb.jpg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.