Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Raf_al

Tissot PRC200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie :)

Mam okazje kupic Tissota PRC200. Zegarek podobno jest z uszkodzonym mechanizmem. Zawsze podobal mi sie ten Tissot i rozwazam zakup tego zegarka i wymiane mechanizmu. Mam jednak watpliwosci co do orginalnosci zegarka. Czy mozecie cos powiedziec po tych zdjeciach? Dziekuje za pomoc

post-50212-0-39793800-1338822527_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpuść sobie ten zegarek. Na 99% podróbka. Jeśli planujesz zakup to tylko w sklepie z zegarkami. Ceny prawdziwych od 1200złsmile.gif

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, znam cenę sklepową. Teraz podróbki są tak wykonane, że są praktycznie nie do rozpoznania. Widziałem wcześniej podanego linka i porównywałem ale praktycznie dalej nie jestem pewny.

Sprzedawca twierdzi, ze w środku siedzi mechanizm kwarcowy ETA G10.211 który jest do nabicia w granicy 200zl.

Poszperam jeszcze w internecie.

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chińnska podróbka PRC200 to prawdziwy majstersztyk kopiowania. Właściciel może dowiedzieć się prawdy o swoim zegarku dopiero po pewnym czasie, kiedy materiały z których wykonano ten produkt pokażą ile są warte.

Cudów nie ma. Zegarek może być okazyjnie tańszy o 20-30% ale nie 50-60.

Jedyny sposób aby zweryfikować oryginalność to otworzyc go w serwisie.

Jeżeli sprzedawca ma gwarancje z okrągłą pieczątką z azjatyckimi napisami to możesz być pewny że ten "tissot" nie widział Szwajcarii.

Nie wspierajmy przestępców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rejczel podróba i to z tych bardziej oczywistych.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jako że mam taki zegarek, stałem się w pewnym sensie znawcą tematu - widziałem wiele podrób, sam mam oryginała, nawet niedawno pisałem post z prośbą o potwierdzenie autentyczności.

Co do tego zegarka:

- wizualnie wydaje mi się, że to oryginał (choć nie na 100%).

- co do pudełka - zobacz czy jest w nim taki czarny materiałowy pokrowiec z napisem TISSOT, kolenie sprawdź czy pudełko jest wykonane starannie i czy szufladki po bokach się otwierają, czy na pudełku z boku, jest narysowany przekreślony śmietnik.

- na karcie gwarancyjnej, koło miejsca, gdzie powinna być pieczątka masz napis TISSOT, a pod nim "swiss watches since 1853" - zobacz czy w tym napisie literki "e" są wykonane staranie, i lekko zaokrąglone, ponieważ zbudowane tylko z jednego pasa kropek.

- na forach było mówione, że literka T od napisu TACHYMETRE musi być idealnie nad indeksem 2 sekundy TO KŁAMSTWO, (nie wiem jak w tych na bransolecie) ale w tych na pasku, które widziałem w Kruku, i jaki mam na ręku, to literka T jest minimalnie przed tym indeksem, minimalnie ale przed.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Przeglądałem zagraniczne fora internetowe, porównywałem, myślałem i praktycznie do niczego nie doszedłem. Niestety dysponuje tylko tymi zdjęciami. Moje wątpliwości wzbudzała literka T od napisu TACHYMETRE. Czytałem, ze musi być idealnie nad indeksem 2 sekundy. Oglądałem zdjęcia i właśnie z tym bywa rożni. Dziękuje @Salesian za odpowiedz i rozwianie tej wątpliwości. Aukcja kończy się za 40 minut i dalej nie wiem co robić ;) Myślę, ze będę licytował do 300zl

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- na forach było mówione, że literka T od napisu TACHYMETRE musi być idealnie nad indeksem 2 sekundy TO KŁAMSTWO, (nie wiem jak w tych na bransolecie) ale w tych na pasku, które widziałem w Kruku, i jaki mam na ręku, to literka T jest minimalnie przed tym indeksem, minimalnie ale przed.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Daje link do sklepu, do którego przekierowano mnie ze strony www.tissot.ch czyli oficjalnej strony producenta http://us.tissotshop.com/men/tissot-prc200-men-s-black-quartz-chronograph-stainless-steel-watch.html NIe wydaje mi się, by litera T i indeks się nie pokrywały...

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daje link do sklepu, do którego przekierowano mnie ze strony www.tissot.ch czyli oficjalnej strony producenta http://us.tissotshop.com/men/tissot-prc200-men-s-black-quartz-chronograph-stainless-steel-watch.html NIe wydaje mi się, by litera T i indeks się nie pokrywały...

Tylko, że ta obręcz, na której jest napisane tachymetre jest ustawiona pochyle do tarczy, więc przy patrzeniu z góry tak to wygląda. Jak zobaczysz oryginał na żywo, to się dowiesz, że T jest przez indeksem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.