Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bednar

Longines Admiral HF 1972

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem forum oraz niezbyt znam się na zegarkach. Niedawno otrzymałem "stary" zegarek marki longines wydany jak przypuszczam z okazji Igrzysk Olimpijskich w Monachium w 1972. Dążąc do tematu - chciałbym się dowiedzieć więcej na temat tego zegarka np.:czy jest oryginalny? czy opłacało mi się go przywracać do życia? Poniżej zamieszczam link do zdjęć. Zdjęcia mechanizmu niestety nie mogę dodać ponieważ nie mam odpowiedniego narzędzia do odkręcenia dekla jednak widziałem go u zegarmistrza i jest to cal.6952.

http://imageshack.us/g/269/dsc00324tp.jpg/

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wygląda ok, a skoro był u zegarmistrza i wiesz jaki jest w nim werk, to chyba wiesz też o jego oryginalności ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanko czy +5 sek/doba to dużo jak na taki zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę , że to dobry wynik.

Na pewno jego praca jeszcze się ustbilizuje , jeżeli będzie systematycznie noszony.

Często zegarki po czyszczeniu i smarowaniu , potrzebują troszkę pochodzić , aby werk się "ułożył".

Przy odrobinie cierpliwości i obserwacji można pewnie jeszcze zejść do 2-3 sek / dobę.

Ale czy warto????????????

Ponoć szczęśliwi czasu nie mierzą :D.

A z takim podarunkiem można być przez chwilę happy ;).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku dniach nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie mianowicie czy ten zegarek należy do pospolitych czy raczej do rzadszych egzemplarzy?

Gdzieś wyczytałem ze wyprodukowano ok 3000 sztuk tego zegarka i nie wiem czy to dużo czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.