Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

acs0r

Zegarek kwarcowy na pasku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu myślę nad zakupem zegarka kwarcowego na pasku. Interesowałby mnie zegarki z czarną kopertą, ale jeżeli macie do zaproponowania jakieś ciekawe modele w innym kolorze, również proszę o takie propozycje. Ma to być zegarek klasyczny na co dzień do 400 zł. Na ten moment znalazłem 2 które mnie zaciekawiły; Adriatica A12406.5224Q oraz Timex T2N390. Z tego co tu wyczytalem na forum, raczej większość osób odradza zegarki Timexa. Przymierzałem go i wygląda naprawdę interesująco, w odróżnieniu od Adriatici posiada chronograf. Lecz jeżeli mechanizmy w Timexach (z tej półki cenowej) naprawdę są kiepskiej jakości to bez wahania wybrałbym Adriatice. Bardzo proszę o inne propozycje oraz doradzenie w kwestii wyboru zegarka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Timex na pewno nie jest "klasyczny", raczej sportowo-militarny. Może trafisz dobrze i nie będziesz miał problemów, ale to loteria.

Proponuję chrono od Casio, linia Beside. http://allegro.pl/zegarek-casio-bem-506l-2-kolory-na-prezent-i2419615508.html lub Edifice http://allegro.pl/zegarek-casio-ef-527l-1av-na-prezent-i2438773000.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki Casio wyglądają naprawdę na ciekawe, ale bedę musiał je jeszcze zobaczyć na żywo i wtedy dokładnie ocenić. Jednak nadal mam dylemat między tą Adriatica a Timexem, z jednej strony mechanizm szwajcarski z drugiej amerykański - wybór wydaje się oczywisty, jenak jest to "ale" dotyczące wyglądu - tutaj wygrywa Timex. Może mógłby jeszcze ktoś coś zaproponować, albo wypowiedzieć się na temat tych mechanizmów od Timexa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Timexa ponad 10 lat i działa. Jak Ci się podoba to bierz śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timex to kwarc składany w Azji i na pewno nie ma "amerykańskiego mechanizmu", dokładnie nie wiadomo co w nim siedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem, co Wy chcecie od Timexa. Od jakiegoś czasu używam Certinę DS-1, ale mam również na stanie Timexa e-instrument z kompasem na gumowym pasku. Zegarek spisuje sie bez zarzutu, chodzi dokładnie, nie ma z nim żadnych problemów. Gdyby nie potrzeba posiadania czegoś szlachetniejszego i eleganckiego, to ten Timex spełniałby moje oczekiwania. Jest dokładny, niezawodny i przyzwoicie wykonany.

Nie wiem, dlaczego najeżdżacie tak na Timexa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko też robi kwarce składane w Azji ;) Z tego co wiem to Timex w niewielkim procencie jest składany na Wyspach Dziewiczych oraz chyba w Portoryko. Głównie jednak w Filipinach. I co z tego skoro prezentują dobrą jakość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem cztery modele Timexa i z wszystkimi problem. Dlatego je odradzam i na pewno nie prezentują dobrej jakości według mnie. Może i trafi się nieawaryjny egzemplarz, ale własne doświadczenia i liczne komentarze innych o czymś świadczą. Poza tym nie mam nic do produkcji w Azji. :) To było tylko sprostowanie odnośnie "amerykańskiego mechanizmu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za opinie i propozycje. Przymierzałem dzisiaj te zegarki Casio i jednak były za duże na mój nadgarstek. Prawdopodobnie wybiore tego Timexa, bo chciałbym żeby był to też zegarek na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że w tej cenie i z tym przeznaczeniem to dobry wybór.

Jeżeli trafisz na wadliwy egzemplarz, zostaje zawsze gwarancja więc ryzyko jest chyba niewielkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja także mam Timexa którego dostałem 5 lat temu jak odchodziłem z pracy. Działa do dziś bez zarzutu, użytkuje normalnie, deszcz, słońce, motor i nic się z nim niepokojącego nie dzieje. Bateria trzymała przeszło 4 lata. Mam też szwajcary ale na co dzień jade na Timexie. Ze swojej strony polecam.

post-45739-0-35888600-1340951621_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuję wszystkim za pomoc w wyborze. Zdecydowałem się na tego Timexa i mam nadzieję że będzie mi służył pare lat. Forum z pewnością będę jeszcze odwiedzał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.