Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ahaman

CERTINA DS 1 Automatic LE - zaczęła się baaardzo spóźniać :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie koledzy,

mam problem z moją CERTINA DS 1 Limited Edition (C006.407.16.081.00) kupioną pod koniec 2010 roku. Kilka dni temu zauważyłem, że zegarek zaczął się bardzo mocno spóźniać - w ciągu doby ok. 1 godz. (choć dokładnie nie sprawdzałem). Myślałem, że może z powodu zbyt małego nakręcenia lub typowo biurowego stylu pracy (kilkanaście godzin za biurkiem bez większego poruszania się) - no ale wcześniej takich problemów nie miałem. Tak więc zegarek albo się uszkodził albo w jakiś magiczny sposób sam rozregulował. :-(

Zadzwoniłem najpierw do sklepu z zegarkami, w którym dokonałem zakupu - tam powiedziano mi, że generalnie automaty tak mają i potrafią się same rozregulować. Poproszono mnie o przyniesienie zegarka do sklepu i mają oddać go do autoryzowanego serwisu CERTINY we Wrocławiu (na szczęście nie do tego w Warszawie, bo słyszałem o nim sporo niepochlebnych opinii). Pytanie czy to prawda? Automaty faktycznie tak mają? Słyszeliście może o podobnych przypadkach?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem najpierw do sklepu z zegarkami, w którym dokonałem zakupu - tam powiedziano mi, że generalnie automaty tak mają i potrafią się same rozregulować.

Bardzo ciekawa opinia...

Poproś o takie stwierdzenie na piśmie, ze aytomaty po dwóch latach z dnia na dzień zaczynają się spóźniać o 1 h/d :lol:

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wydawało mi się to dziwne i podejrzane. Dlatego chciałem skonsultować to z Wami na forum.

Czyli co się mogło stać...? :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poźnią sie ale o kilka sekund (?) na dobę więc Twój już swoją normę na ten rok wyrobił ;)

A poza tym pamiętaj szczęśliwi czasu nie liczą, więc godzina w tą czy w tą nic nie zmieni ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy się późni czy zatrzymuje co jakiś czas.

Miałem kiedyś ten drugi problem, początkowo pomagało codzienne dokręcanie

a potem sie zatrzymał i tylko potężny wstrząs był w stanie nim poruszyć :(

Nie naprawiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się tak rozregulować zegarka, żeby spóźniał się godzinę. Coś się popsuło. Tak czy inaczej musisz oddać do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek pojechał w piątek do serwisu Doliński Watch Service do Wrocławia (do serwisu w Warszawie na Marynarskiej nie jestem przekonany po przeczytaniu kilku opinii, między innymi na naszym forum).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.