Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wojtas2305

Atlantic Worldmaster Oryginal 61660

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Otóż jak w tytule tematu. Odnalazłem taką sztukę.

atlantic001.jpg

Ku mojemu zdziwnieniu zegarek jest sprawny. Bardzo sceptycznie podeszłem do napiu "made in Swiss",

atlantic002.jpg

Myślałem, żepadał bateria, jednak po zdjęciu pokrywy oczom moim ukazał się mechanizm sprężyny, żadna tam elektronika. Nakręciłem go i jakaż radość zagościła w sercu, kiedy zobaczyłem jak ożył... Wskazówka sekundnika, z charakterystycznym czerwonym grotem drgęła i krąży wokoło arczy... A do tego datownik, również dało się ustawić, po czym to wnioskuje, że będzie dobrze...

No i teraz zapytanie mam, co robić z takim okazem? Nie wiem czy się go pozbyć, podejżewam, że znajdą się chętni. A może jakaś renowacja, zmiana branzolety...?+

atlantic003.jpg

Jeśli sprzedawać, ile jest wart ten model?

Nie będę ukrywał, iż zegarek nie pasuje do mego stylu ubierania się, życia... Na pewno komuś, kto na codzień nos stroje "na kancik" bedzi odpowiedniejszy, jednak od czasu do czasu samemu trzeba się "odchamić" i taki sikor ładnie się by prezentował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest w nienajgorszym stanie. Środek na pewno nie był dawno serwisowany. Nie opłaci Ci się wkładać w niego jakiekolwiek pieniądze.

Pozostaje Ci jedno, wystawić na allegro. Za ile go kupią tyle jest wart.

Pozdrawiam

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, to z min. 15 lat przeleżal w szufladzie, i po tym czasie ruszył, czyli musi co dobrze się trzyma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz kolego fajny zegarek z lat 70-tych, do renowacji nie ma sensu zanosić, stan całkowicie przyzwoity. wybrać się do zegarmistrza, przedmuchać go lekko w środku i dobrać paseczek. będziesz mieć dobry zegarek na specjalne okazje, klasyczny garniturowiec :)

co do sprzedaży to kokosów nie będzie, model dość popularny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załóż ładną skórke, zanieś do czyszczenia(jest to konieczne pomimo tego że leżał), sam wypoleruj kopertę i noś.

szkła chyba nie trzeba zmieniać

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załóż ładną skórke, zanieś do czyszczenia(jest to konieczne pomimo tego że leżał), sam wypoleruj kopertę i noś.

szkła chyba nie trzeba zmieniać

Dokładnie tak. Tylko z polerką koperty nie przesadzaj, bo to chromowany mosiądz i łatwo o przetarcie w przypadku użycia mechanicznej polerki. Wystarczy kopertę wymyć i przetrzeć pastą typu "aluchrom"

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wystarczy kopertę wymyć i przetrzeć pastą typu "aluchrom"

tylko i wyłącznie o czymś takim myślałem :rolleyes:

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci nie pasuje ten zegarek, to go sprzedaj, szkoda, żeby dalej leżałw szufladzie bezużyteczny. Stare Atlantiki są u nas ciagle popularne, na pewno znajdzie sie na niego chętny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.