Veron 0 #1 Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam, koledzy właśnie została dostarczona do mnie przesyłka z zakupionym Casio BEM 506-L. Mam pytanko na temat jego działania. Jeśli możecie to wytłumaczcie mi co pokazują wskazówki w załączonym pliku 1. ? ewentualnie jak to nastawić ?2. Stoper (minutnik) - jak go włączyć ?3. Tarcza która pokazuje dzień miesiąca. Jak ją nastawić ?4. Dni tygodnia - tutaj nastawianie kumam 5. ?6. Są 2 poziomy wysunięcia. Pierwszy nastawia dzień tygodnia (4) a drugi poziom nastawia godzinę.7. ? Dzięki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 1 Sierpnia 2012 No więc tak: Tarcza 1 odlicza minuty w trybie stopera. Tarcza 2 to sekundnik (w "normalnym" trybie, natomiast w trybie stopera sekundy odlicza duża wskazówka, która "normalnie" jest nieruchoma na godz. 12). 3 + 4: Dzień tygodnia i dzień miesiąca ustawiasz podobnie, z tym że dzień tygodnia zmieniasz, obracając koronkę "do siebie", natomiast dzień miesiąca "od siebie". Instrukcja mówi jednak o tym, by unikać ustawiania daty w godzinach 21-1, także nie rób tego teraz. Stoper uruchamiasz i zatrzymujesz przyciskiem 7, resetujesz przyciskiem 5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach