Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

autor9

CASIO PRW-1500T-7VER ProTrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam dylemat. Interesuje mnie CASIO PRW-1500T-7VER ProTrek. I w związku z tym mam takie pytanie do użytkowników i znawców tego zegarka.

1. Jaki materiał wykorzystano do zrobienia koperty ( jeśli to plastik to bransoleta tytanowa może spowodować, że koperta może ulec szybkiemu zużyciu lub uszkodzeniu słabszego materiałujakim jest plastik)

2. Czy pomalowana koperta na kolor srebrny ściera się podczas użytkowania odsłaniając np. czarny plastik (takie efekty można było zaobserwować w tanich zegarkach firmy CASIO). Jak to wygląda na prawdę.

3. Jeśli koperta jest plastikowa to leprzym zakupem był by model CASIO PRW-2500T-7ER ProTrek ( tam zdaje się jest koperta z aluminium?)

4. Czy taki zegarek to oryginalny wyrób CASIO http://allegro.pl/zegarek-meski-casio-protrek-prw-1500t-7v-ssp-1149-i2534131926.html

5. Czy ktoś z Was drodzy użytkownicy robił zakupy u tego sprzedawcy ( worldtrade24_pl); czy jest godny polecenia ?

6. A może ta aukcja i ten sprzedawca to dobry wybór? http://allegro.pl/zegarek-casio-prw-1500t-7er-protrek-nowosc-i2520163801.html

7. Jak można w prosty sposób poznać czy mamy doczynienia z produktem oryginalnym a podróbką.

8. Czy wave ceptor jest tak dokładny jak zamysł producenta, że można ustawiać czas co do sekundy na innych zegarkach nie będących wyposażonym w takie odbioniki.

9. Czy w każdej chwili można wymusić ustawienie czasu przez wave ceptor i jak to poznać że synchonizacja została przeprowadzona.

10. Czy w tym modelu prw-1500; prw-2500 istnieje możliwość zmiany czasu podświetlenia np. z 1,5 sek na 3 sek. lub więcej.

11. Może ktoś z Was posiada informację na temat sklepu w sieci który sprzedaje oryginalny produkt PRO TREKA 1500 lub 2500 w podobnej cenie jak w aukcjach podanych wyżej czyli ok.1400zł.

Za wszystkie podpowiedzi / odpowiedzi bardzo dziękuję! mój e-mail to: [email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Każdy Protrek ma kopertę wykonaną z tworzywa sztucznego. Niektóre modele posiadają jedynie dekoracyjne elementy wykonane z metalu.

2. Na to pytanie dokładnie nie odpowiem bo Protreka nigdy nie miałem, ale podejrzewam że trzeba by się postarać, by odsłonić czarny plastik spod farby.

3. Patrz pkt. 1.

4. Oryginał.

6. To chyba najbardziej znany na Allegro sprzedawca zegarków Casio.

7. Nigdy nie spotkałem się z podrobionym Protrekiem. Nawet jeśli taki istnieje to można go poznać na pierwszy rzut oka chociażby po braku panelu słonecznego.

8. Jest bardzo dokładny. Jakaś odchyłka pewnie istnieje, ale to raczej bardzo małe ułamki sekundy.

9. Można przeprowadzić manualną synchronizację. W każdym cyfrowym Casio można sprawdzić, kiedy dokładnie odbyła się ostatnia synchronizacja zakończona powodzeniem, ponadto niektóre modele posiadają mały wskaźnik "RCVD" informujący o tym, że ostatnia próba synchronizacji powiodła się.

10. Tylko w PRW-2500 z tego co na szybko udało mi się znaleźć w instrukcjach.

EDIT: Zajrzyj do działu "SPRZEDAM". Ostatnio był tam nowy PRW-2500 za 800 zł, aczkolwiek na pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Bardzo dziękuję!!!

Tamten model żeby nie ten pasek tylko branzoleta

Cena fajna; Zastanawia mnie jeszcze ten tytan . Gdzieś tu czytałem że stalowe są łatwiejsze w utrzymaniu niż tytan?! hmm prawda czy nie?

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytan zastosowany w Protrekach jest chyba bardziej miękki od stali, także może łatwiej ulegać zarysowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odp2 - ściera się, ale potrzeba na to kilku lat, plastik nie jest czarny - bardziej ma kolor tego forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Mam jeszcze takie pytanie. Dlaczego w sklepie Casio PRO TREK PRW 1500T JEST DROŻSZY OD PRO TREK PRW 2500T. Wydawało by się że model 2500 jest wyższym niżeli ten 1500; bardziej zaawansowany więcej możliwości... ot chociażby ta z podświetleniem. A może tu chodzi o wypust modelu na rynek? Gdybyście mieli wybierać z tych modeli to który wybierzecie i dlaczego?!

Pozdrawiam i ze zniecierpliwieniem czekam na wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że PRO TREK prw 2500t ma trochę inne mocowanie branzolety do koperty . Nie ma plastikowych elementów jak w prw 1500 . Może to lepsze rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak dawno, takie właśnie pytanie zadałem miłej pani z salonu TT, dlaczego model wyższy jest tańszy od niższego... Pani walnęła karpia po czym, stwierdziła, że ten droższy ma fazy księżyca... Na to ja, że oba modele mają fazy księżyca, pływy, itp, itd i to dziwne, żeby model niższy był droższy od wyższego. Pani się zapowietrzyła i aż musiała udać się do gabloty, żeby zerknąć chyba o jakie modele chodzi dokładnie, po czym po chwilowym zastanowieniu się stwierdziła, że model niższy, to bestseller i dlatego cena wyższa... :) Także bardzo mi pomogła ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 1500 wytarł się od spodu ale nie ma tragedii.

Zegarek jest bardzo funkcjonalny a jego czytelność godziny to wzór dla innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WitaJcie ! :)

A jednak stało się PRW 2500 T kupiony. Za to, że mogę wybierać długość podświetlenia czego nie był u faworyta 1500 oraz sposób mocowania bransolety do koperty. To zaważyło nad wyborem . A już byłem skłonny do wybrania 240 która jest z tych trzech najtańsza i również jest możliwość wyboru długości podświetlenia ale na "nie" było mocowanie takie samo jak w 1500, które wydaje mi się mniej wytrzymałe (to moja uwaga możecie się z nią nie zgadzać). Cena 240 aż kusiła ale po porównaniu od razu żuca się ten w/w element w oczy. Brakuje mi tego sekundnika jak w 1500 . Dla mnie ma to swój urok szkoda że nie występuje w 2500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.