Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ch24.pl

chronos24.pl PANERAI Luminor Marina 1950 3 Days Automatic

Rekomendowane odpowiedzi

powłoka ma inne zdanie niż szkło...i jak się uważa, to się nie porysuje.

tak, dzieki, a propos bardzo ciekawa dyskuja na ten temat w linku z odpowiedzi wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie rozmiar 42mm jest dobrym ruchem. Przy tylu modelach w ostatnim czasie wypuszczonych przez Panerai w kosmicznie wielkich rozmiarach jest to idealna alternatywa dla ludzi preferujacych mniejsze czasomierze.

A co do powloki AR, to rowniez nie rozumiem czemu ja zastosowali. Ja tez mialem zegarki z AR i choc po pierwsze dbam o nie a po drugie ladniej sie prezentuja, to wg mnie stosowanie ARu na szklach szafirowych czyni je o wiele mniej uniwersalnymi/praktycznymi (we wszystkich moich modelach pojawila sie mniejsza badz wieksza "smuga") <_<

A Panerai powinny kojarzyc sie z takim "gniotsa nie łamiotsa" a nie z delikatnych zegarkiem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Widzę, że wszystko zostało wyjaśnione zanim zdążyłem odpowiedzieć. Moim zdaniem, najlepiej kiedy ta powłoka jest stosowana po wewnętrznej stronie szkła. I tak właśnie jest w Royal Oak 15300ST. Podobne podejście stosowała firma Panerai do tej pory. Dlatego nie rozumiem co im teraz odwaliło, ale jak już wcześniej pisałem, to nie jest dobry pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spore znaczenie może mieć sam kształt (przekrój) szkiełka.

W płaskich szkłach antyrefleks od wewnątrz wystarcza, w soczewkowych jest już gorzej.

Nie bez znaczenia jest też zapewne fakt, że wielu klientów przy przeglądzie zegarka decyduje się na wymianę szkiełka z porysowanym antyrefleksem. zawsze miło doliczyć klientowi kolejne 500 euro do rachunku. :)

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielu klientów przy przeglądzie zegarka decyduje się na wymianę szkiełka z porysowanym antyrefleksem. zawsze miło doliczyć klientowi kolejne 500 euro do rachunku. :)

Czy to potwierdzona informacja kosztu tego szkiełka? :blink:

(00)[][](00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pisałem o konkretnym szkiełku.

płaskie szkiełka są tańsze, ok 150-200 Euro z wymianą.

wypukłe lub soczewkowe droższe - to ceny wahają się między 200 euro a 600 euro. Bez wątpienia są też droższe.

np wypukłe szkło do Sinna kosztuje z wymianą ok 400 Euro.

BTW koszt wyprodukowania płaskiego szafirowego szkiełka to ok 8-10 euro.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze miło Cię widzieć :rolleyes: znaczy żyjesz ? Te zdjęcia to pamiętam jeszcze z roku 2007 B) coś się zmieniło w zegarkowym świecie u Ciebie czy dalej IWC Aqua z dokupioną bransoletą, stara stowa i nowy wymieniony sinnek ?

Normalnie nie uwierzyłem za pierwszym razem, ze to Ty ale miło Cię widzieć, czytać :rolleyes:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Piotrze,

Wiele się nie zmieniło. trochę zegarków ubyło , kilka przybyło.

Forum dziwnie przyciąga. ... no i dobrze że Ty i kilku starych klubowiczów jeszcze zostało.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.