Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ZiZU4851

Wymiana mechanizmu na całkowicie inny

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio za grosze (20zł) zegarek który spodobał mi się tylko i wyłącznie z wyglądu, po wymianie baterii chodzi dobrze, ale mechanizm to oczywiście sam plastik.

Koperta zegarka tak bardzo mi się podoba że zacząłem się zastanawiać czy dałoby radę go "ulepszyć". Zegarmistrz powiedział mi że jest możliwość wymiany mechanizmu na lepszy, co mnie zaciekawiło.

Czy ktoś już robił coś podobnego?

Czy to naprawdę nie byłby problem wstawić do takiego zegarka np. jakąś dobrą kwarcową miyotkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od wymiarów generalnie, w przypadku kwarcowych werków takie dopasowywanie i wymiana jest łatwiejsza, a i koszty niższe od mechaniczych.

"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg cię nie lubi, nigdy cię nie chciał i prawdopodobnie cię nienawidzi" Tyler Durden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podobnych przypadkach dorabiam odpowiedni pierścień, jeśli trzeba, i wszystko się ładnie składa i działa. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ciekawie się zapowiada... Jak tylko się zdecyduję to dam znać! ;- ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli można to mam pytanie czy mocowanie wskazówek (średnica) jest w jakiś sposób znormalizowana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.