Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ginterek

Jak ściągnąć bezel w domowych warunkach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak ściągnąć bezel z w/w modelu? Bardzo ciężko chodzi i chciałbym go przeczyścić albo znacie panowie mniej drastyczną metodę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zrobiłeś, że ciężko chodzi ? W Moim TAG-u bezel też ciężko raz chodził, przez piasek który sie pod niego dostał podczas plażingu, na szczęście po wyschnięciu pokręciłem troche bezelem i znów jest wszystko cacy jak było ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę otworzyć bezela. Kupiłem taki. Może jakoś wypłukać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu bym oddał go do serwisu, myślę, że koszt usługi nie będzie zbyt wygórowany, a jeśli nie masz wprawy w takich zabiegach to unikniesz uszkodzeń na zegarku. ;) A przepłukać zawsze możesz, tylko pamiętaj, żeby dokręcić koronkę przed! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można też próbować zrobić tak: w szczelinę pomiędzy lunetę a kopertę delikatnie wsunąć ostry nóż i próbować podważyć, jeśli to zrobisz uważają na ewentualne rysy na kopercie i bezelu. Po oczyszczeniu środka, najepiej smarem silikonowym i poprawnym ułożeniu uszczelki, która powinna trafić na swoje miejsce należy z wyczuciem włożyć bezel ma miejsce i ścisnąć.

Zwróc proszę uwagę, czy po zmontowaniu całości bezel obraca się lekko i równomiernie.

Pozdawiam i życzę sukcesu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie wkładaj nic ze stali (nóż) bo porysujesz. Prędzej próbuj to zrobić plastikiem np. prawo jazdy, karta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tak próbowałem zrobić i nici. Nie da się podważyć bezelu. Jakiś inny sposób? A u zegarmistrza wyczyszcza ściągną i wyczyszczą bezel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod bezelem powinno byc naciecie, obklej uszy i koperte tasma. W to naciecie wloz noz, taki jak do otwierania kopert. Delikatnie podwaz i bezel powinien odskoczyc.

Jak nie to zamocz zegarek w letniej wodzie na 10 minut i sprobuj pokecic bezelem. Powodzenia i pamietaj o zabezpieczeniu koperty tasma

Sent from the mobile device

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę znaleźć nacięcia. Metodę z wodą próbuje i nadal nic. Zegarmistrze tym się nie zajmują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj ludzie, co Wy tutaj kombinujecie?

Dobrze umyj zegarek.

Wysusz.

W szczelinę (między bezel i szkło) wpsiknij trochę SDU-45 (silikon w sprayu)

Pokręć bezelem 33 i pół razy.

Jeśli nie pomogło, to odczekaj godzinę i powtórz.

Do skutku.

Na końcu umyj jeszcze raz zegarek (może być kąpiel z dodatkiem płynu do naczyń).

Nie wyobrażam sobie, żebym miał ściągać bezele w moich Seikaczach, za każdym razem kiedy mi woda (zwłaszcza morska) wypłucze silikon spod bezela :D:lol:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.