Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

AdamS

Santander Consumer Multirent

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie jakieś doświadczenia z tą instytucją finansową?

Chodzi mi o leasing auta osobowego. Dealer Mazdy przedstawił mi ofertę SCM i na symulacji wygląda ona atrakcyjnie jednak zapisy w załączniku OWUL wydają się niekorzystne dla klienta i nie wiem, czy po podpisaniu umowy do rat leasingowych nie dojdą jakieś ukryte opłaty.

Jak to wygląda w praktyce?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie zapisy?

poproś o wyliczenie całkowite + pieczątka i podpis pod spodem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zaniepokojenie wzbudzają takie przykładowe zapisy:

§ 5 p. 4. Nowy rodzaj opłat dodatkowych, nieujęty w tabeli opłat dodatkowych w dotychczasowym

brzmieniu, obowiązuje strony UL po upływie 7 dni od dnia ich opublikowania na stronie

scmultirent.pl, Finansujący zobowiązany jest powiadomić Korzystającego o dokonaniu

zmiany wraz z kolejną fakturą VAT.

§ 11 p. 4. Zmiany i uzupełnienia OWUL Finansujący wprowadza jednostronnie i obowiązują one od

pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym Finansujący zawiadomi na piśmie

Korzystającego o zmianach przesyłając nową treść i wskazanie jednostek redakcyjnych, w których

doszło do zmiany lub które zostały dodane.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też by zaniepokoiły takie zapisy. Finansujący, publikuje sobie dowolne opłaty dodatkowe na swojej stronie, po czym przesyła Korzystającemu kolejną fakturę wraz z powiadomieniem o tym fakcie, a Korzystajacy musi zapłacić (chyba , że są inne paragrafy, które stanowią odmiennie, a nie zostały tu przytoczone)

Poza tym to o zmianie i uzupełnieniu OWUL powinno być uzupełnione o jakąś informację, że w tym wypadku Korzystający może wypowiedzieć umowę w jakimś określonym czasie. Ogólnie nie można zmieniąć sobie jednostronnie OWUL w trakcie trwania umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.