estor 39 #1 Napisano 14 Września 2012 witam kupiłem zegarek casio , był z wyprzedazy z 900 na 650 zł po 3 tygodniach zegarek przestał działać , wyświetlacz nie świci , zegarek stanął myśle czy to może bateria czy mogę wymienić w zwykłym punkcie czy tylko w serwisie zegarek ma gwarancje 6 lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzw125 0 #2 Napisano 14 Września 2012 Witam.Proponowałbym najpierw podać co to za model zegarka, potem wrzucić jakieś zdjęcie. I opisać czy przez te trzy tygodnie nic się nie działo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanwbd 1 #3 Napisano 14 Września 2012 Hmm ale dlaczego chcesz wymieniać poza serwisem? Przecież do roku od daty zakupu masz gwarancję darmowej wymiany baterii :] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytoos 0 #4 Napisano 14 Września 2012 Porządne sklepy oferują darmową wymianę baterii jeśli przestanie ona pracować w ciągu roku od dnia zakupu. Zapytaj sprzedawcę o takie rozwiązanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 892 #5 Napisano 14 Września 2012 Możesz wymienić w zwykłym punkcie zapłacić kilkadziesiąt złotych i stracić gwarancję. Czy ja czegoś nie zrozumiałem? Ale moim zdaniem to mało prawdopodobne aby to była bateria. Chyba, że w sklepie leżał z dziesięc lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estor 39 #6 Napisano 15 Września 2012 witam zegarek chodzi bez zastrzeżeń ma podświetlanie i waveceptor kupiony w swiss.pl model Casio WVQ-570DBE-1AVa z tego co wiem to oni mają leżaki magazynowe stą niższe ceny. zegarek przyszedł z pełną gwarnacja owinięty folia z folią na szkiełku zegarek stanął o 20.15 wyświetlacz z datą nie świeci , w tym czasie oglądałem tv. stad pomysł na baterię. wg casio bateria ma 2 lata działania jeśli leżał , nastawiał sie codziennie itp wysyłać do sklepu nie ma sensu bo jest gwarancja zibi wiec sklep nie ma nic do tego , tylko nie chce mi sie oddawać zegarka do serwisu stad pomysł na sprawdzenie baterii ale nie wiem czy mogę zrobić to poza serwisem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #7 Napisano 15 Września 2012 Po co sobie komplikujesz sprawe? jesli padla bateria to powinni wymienic - tak jak napisal wczesniej yanwbd, a jesli jest jakis inny problem to sprawdza i naprawia. Co zrobisz gdy wymienisz baterie poza serwisem a okaze sie ze to nie w baterii tkwi problem? - bedziesz mial po gwarancji i dodatkowo naciagniesz sie na dalsze koszty ewentualnej naprawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estor 39 #8 Napisano 15 Września 2012 racja jade do serwisu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach