Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bialy622

Naprawa Seiko SNDB39P1 (7T92) zbita szybka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W lutym tego roku kupiłem na stronie darekzegarek.pl zegarek Seiko chronograf model SNDB39P1, mechanizm 7T92 w cene 500zl

Dzis zerwalem bransolete i upadl mi na ziemie w skutek czego zbiła się szybka. Zegarek chodzi dobrze, jednak po wyzerowaniu stopera wskazówka sekundy nie zatrzymuje się w pozycji 12.

Właściciel od którego kupiłem zegarek (www.darekzegarek.pl) powiedział, że mam szukać swojego zegarmistrza i koniec. Nie udzielił mi informacji gdzie moglbym go oddac, nie polecił mi zadnego serwisu. Nie powiedział czy lepiej oddac do autoryzowanego czy zwykłego zegarmistrza. Mowił, że nie może rozmawiać bo jest w pracy. Tak,że pomijając temat odradzam kupno z tego właśnie sklepu.

Byłem u zegarmistrza, którego cenią ludzie u mnie w mieście i powiedział mi, że lepiej będzie mi się oplacalo wyslac do serwisu ponieważ nie ma szybek do tych modeli i mogą być rownież uszkodzone cewki. Znalazłem więc autoryzowane serwis na stronie http://www.seikowatches.com/ oraz seiko.pl. Miła pani kazała mi przysłac zegarek do serwisu na ul chodakowską 10 do Sochaczewa. Wycenią i zadzwonią.

Moje pytanie skierowane do Was, czy mieliście styczność z tym serwisem? Czy moze polecacie mi inny serwis czy innego zegarmistrza. Mieszkam w okolicach Szczecina.

pozdrawiam, Tomek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Otóż oddałem zegarek do serwisu Seiko "ZIBI" do Sochaczewa.

Po 4 tygodniach od wyslania dostalem telefon z informacją, wymiana szkiełka i uszczelki to 150zl. Termin oczekiwania na szybke to 2,5 miesiąca.

Jednak aby byla gwarancja, ze zegarek dobrze chodzi to zalecają czyszczenie, które kosztuje 200zl. Wiec razem 350zl, za zegarek zaplacilem 500zl.

Czy moze znacie troche tanszy serwis, zegarmistrza gdzie wyczyszcza mi zegarek (mieszkam w okolicach Szczecina) ?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie brał żadnego czyszczenia. Co tam czyścic? Niech wymieniają szkiełko i oddają zegarek. Przypuszczam, że próbują Cię urobić, żebyś zostawił u nich więcej pieniędzy. Swoją drogą to skąd oni biorą te terminy? 2,5 miesiąca. Dzwoniłem kiedyś do serwisu Seiko (nie wiem czy to był ten sam czy inny) bo potrzebowałem uszczelkę pod dekiel do Sumo. Dostałem odpowiedź, że muszę czekać 3 miesiące, uszczelka kosztować będzie 40 zł i wyślą mi ją kurierem za 20 zł. Znalazłem stronę z akcesoriami zegarmistrzowskimi, za trzydzieści kilka złotych kupiłem komplet chyba 140 uszczelek w różnych rozmiarach i miałem to w kilka dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za uszczelkę i szkiełko cena normalna - akceptowalna

za czyszczenie chyba próbują nadrobić to czego nie doliczyli wcześniej

powinno być w cenie, albo za symboliczne 20zł

jak życie pokazuje koszty obsługi w wielu serwisach są nieproporcjonalne do sprzedawanych produktów

za same bransolety Seiko życzy sobie min 50$

zadaj mim pytanie co wliczone jest w te koszty czyszczenia ? czy pędzelkowanie i dmuchanie gruszką

nie oszukujmy się - to tylko zegarek kwarcowy

wyjścia widzę trzy

szukasz innego zegarmistrza

bierzesz tylko wymianę szkła i uszczelki (cieszysz się i nosisz, lub szukasz innego zegarmistrza na samo czyszczenie, jeżeli oddadzą Ci brudny

kupujesz nowy zegarek (zgodnie z tym co sam wywnioskowałeś, że przy kosztach powyżej 50% zegarka taka naprawa jest nieopłacalna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do szkiełka: jak nie chcesz długo czekać to proponuje dorobienie szkiełka na Zwycięzców 11 w Warszawie. Można wysłać, nawet sobie szafir zażyczyć.

Dane znajdziesz w necie.

Jeśli chcesz oryginalne to trzeba czekać.

------

Tissot Visodate Heritage, Seiko Orange Knight, Omega Seamaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie serwis zibi mile zaskoczyl... Potrzebowalem uszczelke do zegarka, zadzwonilem, mila pani polaczyla mnie z serwisantem, wyluszczylem problem, sympatyczny pan wzial namiary. Odczekalem jeden dzien, potwierdzilem chec kupna uszczelki (zostalem poinformowany ze to w drodze wyjatku) i wyslano mi ja na wskazany adres. Myslalem, ze bedzie gorzej, lazilem po zegarmistrzach ktorzy robili wielkie problemy bo uszczelka o charakterystycznym ksztalcie i ze koszta straszne a tu prosze-praktycznie bez zadnych klopotow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jeżeli chodzi o dobrego zegarmistrza ze Szczecina to polecam zakład na ul.Witkiewicza 39 Szczecin co do szkiełka seiko nie wiem ale zawsze można poradzić się dobrego fachowca. Wielokrotnie ratował mi zegarek na którym mi zależało a inni zegarmistrze pasowali.. Z tego co wiem nawet potrafi dorobić część. Mam omegę nietypową nakręcaną autoamat i dało się mimo braku części. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.