Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wojtaszek

Casio z HK - ebay

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o takiej formie zakupu? Chodzi mi konkretnie o ten model http://www.amazon.com/Casio-EFR512L-8AV-Black-Leather-Quartz/dp/B0063B3S2C/ref=sr_1_1?s=watches&ie=UTF8&qid=1350767678&sr=1-1&keywords=EFR512L . Cena (bez przesyłki) po przeliczeniu wychodzi ponad 50% w porównaniu z ceną katalogową w Polsce. Czy to nie są podróbki jakieś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest europejski amazon. Ten to usa, cene przesylki widac po zalogowaniu. Pewnie 19-50 dolcow do nas. Dodatkowo mozliwy vat 23% i clo. Jezeli nadal taniej to zamawiaj. Ty zalozyles 50% polskiej ceny ja zalozylbym 80%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o takiej formie zakupu? Chodzi mi konkretnie o ten model http://www.amazon.com/Casio-EFR512L-8AV-Black-Leather-Quartz/dp/B0063B3S2C/ref=sr_1_1?s=watches&ie=UTF8&qid=1350767678&sr=1-1&keywords=EFR512L . Cena (bez przesyłki) po przeliczeniu wychodzi ponad 50% w porównaniu z ceną katalogową w Polsce. Czy to nie są podróbki jakieś?

Amazon nie pozwoliłby sobie na podróbki. Jak Burns napisał, po doliczeniu dostawy do nas (40USD), cła i VAT cena nie będzie już tak atrakcyjna (ok 200USD). Miesiąc temu była potężna wyprzedaż zegarków na Amazonie, a ceny Japończyków po obniżce wcale nie powalały, choć zdarzają się i wyjątki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli możesz to zaczekaj trochę na christmas sales, wtedy różnice są naprawdę znaczne. A z wysyłką (cło+vat) to loteria.

Jeżeli interesuje Cię tylko ta jedna sztuka to dużo nie ryzykujesz więc zamawiaj.

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o cło i Vat to pamiętam jak kupowałem Kindle'a to od razu skasowali mnie zaliczkowo za cło i vat (w ramach import fees deposit) i wcale nie były to małe pieniądze, także radziłbym stworzyć zamówienie i dociągnąć go do momentu tuż przed złożeniem, wtedy będzie wiadomo ile wynosi finalna cena w amazonie, bo w naszym polskim wypadku ceny amazonowskie w amazonie amerykańskim nijak się mają do faktycznych kosztów zakupu. Co innego amazon.co.uk ale amazon.co.uk za wielu ciekawych zegarków to nie ma (partnerzy amazon.co.uk, też dostępni przez stronę, sprzedający np. Francka Mullera do Polski nie wysyłają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony poczekać mogę, z drugiej, rozpiera mnie już chęć posiadania go :) Dzięki za dużo odpowiedzi, nie wiem na co odpowiadać... :lol:

Ponoć zdarzają się przypadki, że jak radzą na necie, spakować w jak najmniejsze opakowanko, i cła mogą nie naliczyć. Tylko jak przekonać do tego sprzedawcę?

Popatrzyłem też na brytyjski, 86Ł, też dobrze http://www.amazon.co.uk/Casio-Edifice-EFR-512L-1AVEF-Chronograph-Solid/dp/B007EBUDIM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1350818310&sr=8-1 tylko jak z ta wysyłką? Bo trochę nie ogarniam. Chwalili się, że do Polski już za darmo.

Zostaje jeszcze ebay, ale chyba aukcja z Hong Kongu mówi sama za siebie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darmowa wysyłka (Super Saver Free Delivery) dotyczy tylko rzeczy sprzedawanych przez Amazon.co.uk, ten zegarek sprzedawany jest przez partnera amazona - Tough cośtam i w ogóle do Polski nie jest dostarczany czy to płatnie czy bezpłatnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie i tu jest problem bo zegarków bezpośrednio od nich jest bardzo mało. Mojego modelu w ogóle nie ma.

A na te christmas sales warto czekać, i od kiedy mogą być? W supermarketach Święta już w listopadzie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale po co czekać

po co się pitolić

nie spać po nocach, rozmyślać czy szczęśliwie doleci, dopłynie

skoro na miejscu masz od sprawdzonego sprzedawcy

http://allegro.pl/ze...2711951524.html

114$ *3,17 = 361zł

jeżeli przesyłka kosztuje 40$ * 3,17 =127 zł (nie logowałem się, nie sprawdzałem bo mnie to nie interesuje, ale przesyłki z USA jak już wspominałem kosztują od 15-50$)

czyli już mamy 488

+ możliwe opłaty

nawet jak uda się zaoszczędzić kilka złociszy to dla mnie gra niewarta świeczki

w wielu zagranicznych sklepach internetowych, ceny wyglądają zachęcająco do czasu finalizacji zakupu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, amazon już odpadł z gry.

Za to wszysycy mówią, że te ebayowe z Hong Kongu to full oryginał, podobno mają tam fabrykę i dlatego jest tanio. Wersja brasoletowa http://www.ebay.pl/itm/Genuine-New-Casio-Watch-Edifice-Black-100m-Date-EFR-512D-1A-/120999018022?pt=Wristwatches&hash=item1c2c1a7e26 335 PLN. I darmowa wysyłka. Żal nie brać :)

Nawet z VAT'em wyjdzie ~400 zł. A istnieje prawdopodobieństwo, że da się go uniknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno, podobno

podobno podroby tez istnieja

paypal to 3% prowizji,

ale skoro stówka to dla Ciebie atrakcja to zamawiaj, bedziesz mial doswiadczenie w miedzynarodowych zakupach

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądałem dokładnie jego komentarze, i w pozytywnych są modele, które mnie interesują, 2 nawet na ten konkretny model http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&ftab=FeedbackAsSeller&userid=ivshc&iid=-1&de=off&items=25&interval=0&mPg=952&page=8 i wydaje mi się, że bardziej wiarygodnego sprzedawcy tam nie znajdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.