pat_sy 0 #1 Napisano 7 Listopada 2012 Jakiś czas temu zaryzykowałem i kupiłem to SEIKO. Wczoraj przyszedł a zgodnie z umową ze sprzedającym mam prawo sprawdzić czy jest oryginalny. Mój zegarmistrz otworzył go a tam mechanizm EPSON YM62A zamiast SEIKO 7T62. Czy to możliwe że SEIKO montował tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #2 Napisano 7 Listopada 2012 Epson to marka Seiko, a mechanizm zapewne nazywa się z S. Epson = Seiko Epson. Nie masz się czym martwić 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #3 Napisano 7 Listopada 2012 Nie jestem tego taki pewien. Faktycznie ten mechanizm robi Seiko, ale ten model jest nagminnie podrabiany.Seiko na stronach podaje 7T62. Pozostaje więc pytanie czy 7T62=EPSON YM62A? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #4 Napisano 7 Listopada 2012 Wyglądają identyczne, więc przypuszczam że działają również gdyby to była podróbka to w środku siedziałaby pewnie najtańsza Miyota albo jakieś plastikowe badziewie wielkości paznokcia bez modułu chronografu - a to raczej można byłoby stwierdzić bez otwierania pacjenta 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #5 Napisano 7 Listopada 2012 no i tutaj chyba pies jest pogrzebanyna moje oko z psa wyszła wydracoś mi się nie wydaje, żeby tak mogło byćjest to moduł ogólnie dostępnyi coś mi się wydaje, że Chińczycy mogli go włożyć, żeby udawał funkcje w Sporturzetak jak to ma miejsce w Tissot PRC200wrzuć dokładne zdjęcia całego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 980 #6 Napisano 7 Listopada 2012 A w autoryzowanym serwisie seiko nie możesz zapytać. Tam raczej informacja byłaby rzetelna bez domysłów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1851 #7 Napisano 7 Listopada 2012 (...) Seiko na stronach podaje 7T62. Witam,skoro tak podaje, to tak powinno być. Reszta to spekulacje i niepewność. A jak wyglądają dokumenty: gwarancja, rachunek etc. ? Jeśli chcesz prowadzić dochodzenie to może wyślij zapytanie do Seiko, podaj numer seryjny.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #8 Napisano 7 Listopada 2012 Na mechanizmie jest wybite JAPAN EPSON YM62A, na deklu od wewnątrz wybite SEIKO CORPORATION CHINA poza tym całość wygląda bez jakiegokolwiek zarzutu. Osoba która to sprowadziła twierdzi że to z USA, w serwisie powiedzieli że "różnie to jest w zależności na jaki rynek szedł zegarek". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #9 Napisano 7 Listopada 2012 czasy Humanny, czekolady i kawy z darów skończyly sie w PL okolo 91r. osobiście nie mogę czytać już tych ściem o miodzie z USA. Nie wiem, czy sam próbujesz sie oszukac, ale w/g google seiko na mechanizmie epsona to replica, czyli podróba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #10 Napisano 7 Listopada 2012 Po dłuższym googlowaniu, na 99% jest to podróba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 980 #11 Napisano 8 Listopada 2012 Wrzuć zdjęcie zegara. Najlepiej dobre zdjęcie. Tajemnica zawsze tkwi w szczegółach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #12 Napisano 8 Listopada 2012 Szczerze nie chce mi się już robić zdjęć bo to chyba nie ma sensu. Jak SEIKO to ma być z mechanizmem SEIKO a nie jakimś tam. Dzwoniłem do trzech serwisów i wszędzie mi powiedzieli że tak nie powinno być. Jutro odsyłam zegarek i to będzie najlepsze rozwiązanie. Sprzedawca nie robił problemów i chwała mu. Teraz powstaje pytanie jaki inny kupić zegarek za ok 1200? Może pomożecie w doradzeniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #13 Napisano 8 Listopada 2012 Szczerze nie chce mi się już robić zdjęć bo to chyba nie ma sensu. Jak SEIKO to ma być z mechanizmem SEIKO a nie jakimś tam. Dzwoniłem do trzech serwisów i wszędzie mi powiedzieli że tak nie powinno być. Jutro odsyłam zegarek i to będzie najlepsze rozwiązanie. Sprzedawca nie robił problemów i chwała mu. Teraz powstaje pytanie jaki inny kupić zegarek za ok 1200? Może pomożecie w doradzeniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #14 Napisano 8 Listopada 2012 jaka chwala? Ze 10 innych sie nadzieje, skoro nawet TY oklamywales sie do samego konca i juz chciales sie z tym pogodzic. Jutro czegos poszukam. Orginalne sportury byly wyprzedawane w timetrend po 1000-1400 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #15 Napisano 8 Listopada 2012 BURNS nie myślałem że Chińczycy aż tak genialnie mogą podrobić takie cacka. W każdym detalu nie odbiegał dokładnością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1851 #16 Napisano 8 Listopada 2012 (...) Może pomożecie w doradzeniu. Witam,dobra decyzja ze zwrotem. Jeśli miał być Seiko, to może taki > Seiko Velatura SNAE17P1 TiCN Alarm Chrono Kosztuje prawie 1500 zł.Pzdr. edycja: lub taki > Seiko Velatura SNAA93P2 Alarm Chronograph za niecałe 1400 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #17 Napisano 9 Listopada 2012 te wyzej to kolejne modele do nacinki. Ciezkie czasy nastaly, strach sie bac! Trzeba miec dobre zrodlo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1851 #18 Napisano 9 Listopada 2012 te wyzej to kolejne modele do nacinki. Ciezkie czasy nastaly, strach sie bac! Trzeba miec dobre zrodlo Witam,masz rację . Nie widzę specjalnego zainteresowania ze strony Kolegi pat_sy ... , te zegarki znalazłem w ofercie tego sklepu > wydaje się być OK.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #19 Napisano 9 Listopada 2012 Jacek K. pełen szacun za pomoc no i dla BURNSA, niech ten na górze wam w zegarkach wynagrodzi. A co do mojego szukania to sami wiecie że to też trzeba czasu, a ja go mam za zwyczaj ch.....ie mało. Zegarki świetne, na razie gość to niech mi odda kase. I nie ma co szukać tanio tylko z pewnego źrudła i w przystęniej cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #20 Napisano 9 Listopada 2012 ten był w promocji za 1049 - jedna z fajniejszych Sportur moim zdaniem (wiem bo macałem)http://www.timetrend...0-SPC039P1.htmlno ale zdrożała nad tą znowu bym się chwili nie zastanawiał ale niestety jest niedostępna (oczywiście o ile chce się kupić serię Sportura, bez porównywania do innych Serii)http://www.timetrend...0-SNAD23P1.htmla tej bym nie kupił nawet gdyby była dostępnahttp://www.timetrend...0-SNAD23P2.htmlponieważ Sportura ma dedykowane paski - kosztują dobre 300zł a pewnie za 2 lata będzie problem z ich dostępnością no i to chyba na tylesklep, który polecił Kolega wyżej nie jest może najtańszy, ale sprzedaje oryginałyidzie coś upolować, trzeba mieć cierpliwośćżyczę owocnych poszukiwań 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #21 Napisano 9 Listopada 2012 Pewnie temayt pasków gumowych już był ale zapytam ... jak się je nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #22 Napisano 9 Listopada 2012 normalnie zapinasz i nosisz a poważnie preferencji jest tyle, ilu ludzijednym przeszkadza guma, innym skóra a kolejnym bransoletaguma wydaje się być gdzieś po środku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #23 Napisano 9 Listopada 2012 A co myślisz o Seiko Solar SSC079P1 Military Gun Metal Chronograph. Dostałem maila z TIME TREND że model który miałem SNAD23P2 jest jeszcze dostępny - fakt jest rzeczywiście taki że pasek jest dedykowany i co po potem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4988 #24 Napisano 9 Listopada 2012 może SKA511 ? co do paska moje zdanie masz zawarte wyżeja pytanie co potem to bardziej do nich, za ile i na jak długo zapewniają serwis - ale po 2 latach niczego nie muszą Ci już zapewniaćwersja na bransolecie jest niedostępna ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #25 Napisano 9 Listopada 2012 Krótko mówiąc taki zegarek żeby można było w razie draki coś dopasować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach