Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pat_sy

SEIKO SPORTURA SNAD23P2

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zaryzykowałem i kupiłem to SEIKO. Wczoraj przyszedł a zgodnie z umową ze sprzedającym mam prawo sprawdzić czy jest oryginalny. Mój zegarmistrz otworzył go a tam mechanizm EPSON YM62A zamiast SEIKO 7T62. Czy to możliwe że SEIKO montował tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epson to marka Seiko, a mechanizm zapewne nazywa się z S. Epson = Seiko Epson. Nie masz się czym martwić

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem tego taki pewien. Faktycznie ten mechanizm robi Seiko, ale ten model jest nagminnie podrabiany.

Seiko na stronach podaje 7T62. Pozostaje więc pytanie czy 7T62=EPSON YM62A?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają identyczne, więc przypuszczam że działają również :) gdyby to była podróbka to w środku siedziałaby pewnie najtańsza Miyota albo jakieś plastikowe badziewie wielkości paznokcia bez modułu chronografu - a to raczej można byłoby stwierdzić bez otwierania pacjenta

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tutaj chyba pies jest pogrzebany

na moje oko z psa wyszła wydra

coś mi się nie wydaje, żeby tak mogło być

jest to moduł ogólnie dostępny

i coś mi się wydaje, że Chińczycy mogli go włożyć, żeby udawał funkcje w Sporturze

tak jak to ma miejsce w Tissot PRC200

wrzuć dokładne zdjęcia całego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w autoryzowanym serwisie seiko nie możesz zapytać. Tam raczej informacja byłaby rzetelna bez domysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Seiko na stronach podaje 7T62.

Witam,

skoro tak podaje, to tak powinno być. Reszta to spekulacje i niepewność. A jak wyglądają dokumenty: gwarancja, rachunek etc. ? Jeśli chcesz prowadzić dochodzenie to może wyślij zapytanie do Seiko, podaj numer seryjny.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mechanizmie jest wybite JAPAN EPSON YM62A, na deklu od wewnątrz wybite SEIKO CORPORATION CHINA poza tym całość wygląda bez jakiegokolwiek zarzutu. Osoba która to sprowadziła twierdzi że to z USA, w serwisie powiedzieli że "różnie to jest w zależności na jaki rynek szedł zegarek".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasy Humanny, czekolady i kawy z darów skończyly sie w PL okolo 91r. osobiście nie mogę czytać już tych ściem o miodzie z USA. Nie wiem, czy sam próbujesz sie oszukac, ale w/g google seiko na mechanizmie epsona to replica, czyli podróba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dłuższym googlowaniu, na 99% jest to podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć zdjęcie zegara. Najlepiej dobre zdjęcie. Tajemnica zawsze tkwi w szczegółach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze nie chce mi się już robić zdjęć bo to chyba nie ma sensu. Jak SEIKO to ma być z mechanizmem SEIKO a nie jakimś tam. Dzwoniłem do trzech serwisów i wszędzie mi powiedzieli że tak nie powinno być. Jutro odsyłam zegarek i to będzie najlepsze rozwiązanie. Sprzedawca nie robił problemów i chwała mu. Teraz powstaje pytanie jaki inny kupić zegarek za ok 1200? Może pomożecie w doradzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze nie chce mi się już robić zdjęć bo to chyba nie ma sensu. Jak SEIKO to ma być z mechanizmem SEIKO a nie jakimś tam. Dzwoniłem do trzech serwisów i wszędzie mi powiedzieli że tak nie powinno być. Jutro odsyłam zegarek i to będzie najlepsze rozwiązanie. Sprzedawca nie robił problemów i chwała mu. Teraz powstaje pytanie jaki inny kupić zegarek za ok 1200? Może pomożecie w doradzeniu.

post-29215-0-52838600-1352548095_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka chwala? Ze 10 innych sie nadzieje, skoro nawet TY oklamywales sie do samego konca i juz chciales sie z tym pogodzic. Jutro czegos poszukam. Orginalne sportury byly wyprzedawane w timetrend po 1000-1400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BURNS nie myślałem że Chińczycy aż tak genialnie mogą podrobić takie cacka. W każdym detalu nie odbiegał dokładnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Może pomożecie w doradzeniu.

Witam,

dobra decyzja ze zwrotem. Jeśli miał być Seiko, to może taki > Seiko Velatura SNAE17P1 TiCN Alarm Chrono

SeikoSNAE17P1.1.JPG

Kosztuje prawie 1500 zł.

Pzdr.

edycja: lub taki > Seiko Velatura SNAA93P2 Alarm Chronograph

dql1604331.jpg

za niecałe 1400 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te wyzej to kolejne modele do nacinki. Ciezkie czasy nastaly, strach sie bac! Trzeba miec dobre zrodlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te wyzej to kolejne modele do nacinki. Ciezkie czasy nastaly, strach sie bac! Trzeba miec dobre zrodlo

Witam,

masz rację :). Nie widzę specjalnego zainteresowania ze strony Kolegi pat_sy ... , te zegarki znalazłem w ofercie tego sklepu > wydaje się być OK.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek K. pełen szacun za pomoc no i dla BURNSA, niech ten na górze wam w zegarkach wynagrodzi. A co do mojego szukania to sami wiecie że to też trzeba czasu, a ja go mam za zwyczaj ch.....ie mało. Zegarki świetne, na razie gość to niech mi odda kase. I nie ma co szukać tanio tylko z pewnego źrudła i w przystęniej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten był w promocji za 1049 - jedna z fajniejszych Sportur moim zdaniem (wiem bo macałem)

http://www.timetrend...0-SPC039P1.html

no ale zdrożała

nad tą znowu bym się chwili nie zastanawiał ale niestety jest niedostępna (oczywiście o ile chce się kupić serię Sportura, bez porównywania do innych Serii)

http://www.timetrend...0-SNAD23P1.html

a tej bym nie kupił nawet gdyby była dostępna

http://www.timetrend...0-SNAD23P2.html

ponieważ Sportura ma dedykowane paski - kosztują dobre 300zł a pewnie za 2 lata będzie problem z ich dostępnością

no i to chyba na tyle

sklep, który polecił Kolega wyżej nie jest może najtańszy, ale sprzedaje oryginały

idzie coś upolować, trzeba mieć cierpliwość

życzę owocnych poszukiwań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie temayt pasków gumowych już był ale zapytam ... jak się je nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie biggrin.gif

zapinasz i nosisz tongue.gif

a poważnie preferencji jest tyle, ilu ludzi

jednym przeszkadza guma, innym skóra a kolejnym bransoleta

guma wydaje się być gdzieś po środku wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślisz o Seiko Solar SSC079P1 Military Gun Metal Chronograph.

Dostałem maila z TIME TREND że model który miałem SNAD23P2 jest jeszcze dostępny - fakt jest rzeczywiście taki że pasek jest dedykowany i co po potem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może SKA511 ?

co do paska moje zdanie masz zawarte wyżej

a pytanie co potem to bardziej do nich, za ile i na jak długo zapewniają serwis - ale po 2 latach niczego nie muszą Ci już zapewniać

wersja na bransolecie jest niedostępna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko mówiąc taki zegarek żeby można było w razie draki coś dopasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.