Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Andros887

seiko kinetic czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo spodobał mi się zegarek http://www.firmowezegarki.pl/zegarek-seiko-srn033p1,p5595.html. Najbardziej niepokoi mnie tylko mechanizm - kinetic czytając w necie ludzie różnie wypowiadają się o tym mechanizmie. Proszę o opinie osób które miały styczność z zegarkami tego typu, czy moje obawy są bezpodstawne, w sklepie usłyszałem że w gorszych markach ten mechanizm często zawodzi ale przecież to Seiko..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strony, która prezentujesz nie znam, ale przecież nie znam wszystkich

poza tym zegarek tam jest niedostępny i jakoś dziwnie wygląda na tych zdjęciach (możliwe, że tak wyszły ujęcia)

a samego Kinetic od Seiko nie masz się co obawiać

zwłaszcza w tej cenie (opłaty celne wysoce prawdopodobne) http://www.creationw...watch-3510.html (teraz zauważyłem, że tutaj też niedostępny)

możliwe problemy np po 8 latach - wymiana akumulatora powyżej 50zł i mimo, że to zegarek kwarcowy trzeba obchodzić się z nim jak z Mechanicznym ponieważ ma zapożyczone ładowanie od niego przez wahnik - od nadmiaru wstrząsów wahnik może się wytrzepać i zniknie ładowanie

no ale nic nie jest wieczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za odpowiedź i tak kupie go nie przez internet a link tak po prostu pierwszy z googli. Wizualnie już jestem przekonany w 100% chodzi mi tylko o mechanizm kinetic bo nigdy nie miałem z nim styczności a czytając w necie różnie piszą ale przeglądając to forum i zakładając że są tu specjaliści :) nie powinienem się obawiać kinetica od seiko..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co takiego przeczytałeś o tym Systemie zasilania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam seiko premier kinetic od 2 lat i jestem zadowolony.problemow nie mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że np dużym minusem jest koszt kondensatora a jeden z forumowiczów (już nie pamiętam czy n tym czy na innym forum) napisał że po 3 latach padł a koszt był ponad 100zł... mam nadzieje że był to tylko pojedyńczy przypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deklarują do 20lat

rzeczywistość trzeba podzielić przez dwa

akumulator wygląda identycznie jak bateria tylko, że bateria kosztuje od 5-20zł

a ceny akumulatora zaczynają się od 50zł

akumulatory nie są ich produkcji tylko znanych firm specjalizujących się w tym

ja bym się nie obawiał, ale wykluczyć nie można, że albo trafiło się zleżały zegarek(lub źle przechowywany), albo ma w środku zleżały akumulator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.