Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jimmibaton

Orient "Patelnia"

Rekomendowane odpowiedzi

Granatowy jest jednym z pierwszych modeli patelni z rzadkim mechanizmem 27 kamieniowym,a orientów w zasadzie nie kolekcjonuję ale ciężko się im oprzeć i często daję się skusić i tym sposobem uzbierałem ich razem 12 łącznie z mniejszym modelem Cristal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dotarła do mnie patelnia dla taty. Stan ogólny znośny, jednak mocno wyekploatowana jest bransoleta (szczeliny między ogniwami są spore). Da się to jakoś zniwelować? Link do zdjęcia z wygranej aukcji: http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/65/18/25/2865182547

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nic nie można zrobić oprócz wymiany bransolety ,ale można ją odświerzyć ,najlepiej w myjce ultradzwiękowej i przepolerować ściereczką lekko ścierną żeby uzyskać satynę i będzie OK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile mogłaby kosztować oryginalna bransoleta? I gdzie by można takową dostać? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zamówić w np.Time-Polu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jimmibaton

fajna ta "patelnia", lezka sie w oku kreci na widok czasomierza z serii pierwszych zegarkow ktore niegdys nosilem

mechanic

wow! piekna kolekcja klasykow, gratuluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te "patelnie" chyba były jeszcze produkowane w latach 90-tych ?

Wydaje mi się, że literowe skróty nazw miesięcy były stosowane w tych starszych egz. (również bez logo z lwami)

Nie wiecie, z których lat pochodza pierwsze egzemplarze tych zegarków ?

Mój został kupiony przez śp. ojca w 1994 roku i chodzi do dziś, tylko nie działa ten przycisk do zmiany daty, podobno to się często psuje w orientach. Pytałem o to zegarmistrza, mówił, że w moim pękła sprężyna od tego przycisku, i obecnie nie jest możliwe dokupienie takiej. Trochę nie chce mi się w to wierzyć, bo przecież to bardzo popularny w Polsce model (kultowy, jak niektórzy mówią). Napiszcie proszę, jeśli wiecie coś więcej :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.