Danish 0 #1 Napisano 9 Grudnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zapoznać się z opinią na temat zegarka, który został mi podarowany.Przepraszam za jakość zdjęć, ale na chwilę obecną nie jestem w stanie dostarczyć lepszych.Znalazłem na stronie Omegi podobny model, ale miał stalową kopertę i bransoletę.Mój egzemplarz posiada nieoryginalny pasek i kopertę złotą.Dodatkowo martwi mnie ten polski datownik. Dziękuję i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekTE 0 #2 Napisano 9 Grudnia 2012 Danish:Coś się te grafiki nie chcą otwierać ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danish 0 #3 Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, pewnie przesadziłem z wielkością zdjęć.Teraz powinno być lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4 Napisano 10 Grudnia 2012 Polski datownik nie powinien Cie martwic, bo u nas to atut.To jest raczej rzadki model. Częściej widuje sie te Genevy z podwójnym datownikiem w wersji z prostokątną tarczą.Szkoda, ze nie pokazałes werku - powinien tam być bodajże 1022Wydaje mi się, że szkło nie jest oryginalne i mam wątpliwości co do koronki.Zegarek nie jest też złoty, tylko pozłacany, a dekiel stalowy 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danish 0 #5 Napisano 10 Grudnia 2012 Interesuje mnie historia tego modelu, w mojej rodzinie jestem trzecim posiadaczem.Szczególnie jestem ciekaw tego polskiego datownika? Czy była duża ilość tych polskich egzemplarzy? Zegarek jest w ciągłej eksploatacji, chcę go wypolerować bo ma liczne rysy. Czy skoro jest pozłacany to mogę?? Podobno nigdy nie był otwierany i nie miał przeglądu. Będę wdzięczny za wszelkie informację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #6 Napisano 11 Grudnia 2012 jak na trzeciego użytkownika zegarek wygląda bardzo dobrze, nie ruszaj koperty- ewentualnie umyj bo jak zaczniesz polerowac to napewno usuniesz pozłocenie. jedynie możesz wypolerować szkło jeśli jest plastikowe.no i co najważniejsze zanieś go na przegląd bo ma już kilka lat, ale do dobrego sprawdzonego zegarmistrza 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekTE 0 #7 Napisano 11 Grudnia 2012 Teraz to i ja go sobie obejrzałem na foto - faktycznie ładny zegarek ale chętnie czytam wypowiedzi forumowiczów bo wiedzę mają sporą.Ciekaw jestem czy ta Omega jest lepsza od obecnych modeli równej klasy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danish 0 #8 Napisano 12 Grudnia 2012 Ja muszę przyznać szczerze jestem totalnym laikiem, nie było u mnie w domu wielkiego zamiłowania do zegarków, ale staram się to zmienić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 123 #9 Napisano 12 Grudnia 2012 Geneve to akurat najtańsza linia od Omegi, a zarazem typowa standardówka z tamtego okresu. Sam mechanzim tego zegarka jest jak najbardziej dobry( w przypadku 1480 do pierwszej awarii), natomiast reszta już przeciętna , a nawet napisałbym słaba jeżeli chodzi o wytrzymałość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danish 0 #10 Napisano 12 Grudnia 2012 Zwróciłem uwagę, ze mój model jest podobny do tego: http://omegaphilia.blogspot.com/2009/03/omega-geneve-day-date-automatic-1660170.html czy ktoś mógłby mi udzielić jakiejś informacji odnośnie werku 1022(najlepiej językiem laika), a dodatkowo jeżeli są jacyś Omegomaniacy jak wyglądała sprzedaż w PRL i jeszcze ten polski datownik??? Widziałem też, że seria Geneve nie ma kontynuacji, dlaczego zarzucili to oznaczenie??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 123 #11 Napisano 13 Grudnia 2012 Widziałem też, że seria Geneve nie ma kontynuacji, dlaczego zarzucili to oznaczenie??? Patrz post wyżej. czy ktoś mógłby mi udzielić jakiejś informacji odnośnie werku 1022 A dokładnie jakiej? a dodatkowo jeżeli są jacyś Omegomaniacy jak wyglądała sprzedaż w PRL i jeszcze ten polski datownik??? No cóż, wiem, ale tu poczekajmy na Jakiś Omegamaniaków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach