Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość SPORTURA 01

Bronimy kwarca

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SPORTURA 01

Niektórzy uważają, że tylko zegarek mechaniczny jest godny noszenia. Kwarca uważają za coś gorszego. Kpią w żywe oczy "to tylko kwarc". Nie ważny jest dla nich wygląd jego funkcje "to tylko kwarc". Można i tak. Ale czy tylko tak. Może na piękno zegarka nie ma wpływu to czy jest on mechaniczny czy też że jest tylko "kwarc". Może jednak ważne jest to, że on ma wskazówki. Bo jeśli je nam zabiorą i zapalą jekieś światełka i każą nam liczyć świetlne punkty. A potem dodawać i odejmować, mnożyć, dzielić żeby wiedzieć która godzina to już chyba tylko koniec świata będzie gorszy. No może nie.... ALe to byłaby już polityka. Kiedyś zapytałem zegarmistrza dlaczego wskazówki zegara kręcą się w lewą stronę, a on mi odpowiedział że polityką się nie zajmuje. Brońmy wskazówek, a nie nabijajmy się z kwarca. Kwarc to też zegarek i swoję duszę ma.....,a może nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktoz na tym forum tak ohydnie zakpil z twojego seiko? jakies kompleksy?

jestem wprawdzie laikiem, ale wydaje mi sie, ze wskazowki w zegarkach kreca sie jednak w prawa strone.

temat do kasacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ktoz na tym forum tak ohydnie zakpil z twojego seiko? jakies kompleksy?

Zapewne chodzi o mnie, jednak obrazowe przenośnie w moim wykonaniu wykożystywały 99% tego co napisał Brzuchan i jeszcze jedno wyjaśnienie-osobiście cenię kwarce i nigdy się tego nie wypierałem od początku i nawet w powitaniu o tym wspominałem ale to Szanowny Brzuchan pierwszy cisnął rękawicą w twarz a moje odpowiedzi są :twisted: i to tyle jeśli chodzi o wyjaśnienie a co do kwarców są tak dobre że aż nudne ale duszy to raczej nie mają a tutaj jest Klub Miłośników a nie biznes.. kurcze Biznesmenów - to tak jak piersi kobiece niektóre naturalne są idealne gdyż są prawdziwe i mają to Coś co nas po......, i tak samo mechanizmy są lepsze i gorsze ale to nie jest temat do dyskusji na takim wysokim poziomie :)

PS nie mówię o swoim poziomie :D:)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie lamiesz. Kwarca nie trzeba bronic. Przeciez dominuje. Mozemy tylko ratowac te sprezynowo-turbinkowo-trybikowe. A jak ktos chce dodawac, odejmowac na lampkach. To jego sprawa :) Tez bajer przeciez. Skierowany do okreslonej grupy zegarkowcow.

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

No nie wiem. Ale wydaje mi się że jednak w lewą. To tak jak z samochodem stronę określamy siedząc w nim a nie patrząc na niego. Położenie elementów na tarczy herbowej też nie patrząc się na nią, alę stojąc za nią. Chyba podobnie jest ze wskazówkami zegarka nie patrząc na nie a tak jakbyśmy stali za tarczą...a może nie? Może dlatego nie potrafiono tego rozstrzygnąć i zdecydowano się zlikwidować wskazówki. A z mojego SEIKO to mogą sobie kpić ale chyba nie kpią. No może jeden. Ale to już inna sprawa. TOK JAK W LEWO CZY W PRAWO. A może ankieta :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żadna ankieta, tylko damiano napisał.

Znasz taki termin counterclockwise?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Zapewne chodzi o mnie,

Staruszku, nie pochlebiaj sobie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak z fizjologi czytania wynika. Zaczynamy od gory i w prawo(kilka nacji w lewo) Zatem w prawo jest bardziej fizjologiczne I nawet te niektore nacje mowia ze w prawo lepiej :) Popatrz na filmy np. Wiekszosc akcji odbywa sie w PRAWO. A tam gdzie jest jakas sciana nie do przebycia to po lewej. Zamkniecie drogi. Na tym sie opiera cala estetyka fotografii, filmu itd.

Tak mnie cos naszlo 8)

No i w zegarku nie siedzimy, czytamy czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

No jestem wdzięczny, bo miałem bardzo ciężki dzień i po raz pierwszy w dniu dzisiejszym Twoja odpowiedż mnie rozbawiała. Kiedyś mieszliśmy zegarkiem herbatę, dzisiaj na nim siadamy SUPER. Pozwolisz, że przemyślę twoją odpowiedż, bo bardzo mnie zaintrygowała. A dowcip o zegarmistrzu jest autentyczny wyczytany w książace. Podałem go jako przykład na obronę wskazówek. Proponowałbym jednak trochę powściągliwośći w tych PRAWYCH bo jeszcze różni zaczną się POPiSywać i kłopoty murowane. A z tą lewą i prawą ...no to nie wiem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to : Do przodu, albo. Stoimy :roll: Chociaz to tez nie gwarantuje ze sie nie doczepia 8) Albo moze byc tez z gorki i pod gorke(ostatnio to Czomolungma przed oczami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Inferno

Wskazówki zegara kręcą się absolutnie ponad wszelką watpliwość w prawą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

KOKOP super, dziękuję. Ale to w prawo to przemyślę, i odpowiem jutro. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wskazówki zegara kręcą się absolutnie ponad wszelką watpliwość w prawą stronę.

Popieram pieklo. Ale jednak jest druga strona. Od ktorej wypuklosc, jest wklesloscia. A szczesliwi to czasu nie mierza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zegarki różne i mechaniczne i kwarcowe. Nie mam z wyświetlaczem typy 6:34 bo bym pewnie w pamięci tego nie podzielił :) . Na codzień poruszam się bezdusznym samochodem, ot takie popiep...ne życie, że ciągle się śpieszę. Ale jak mam czas w dni wolne używam roweru (jak jest ładna pogoda i nie daleko) Chciałbym mieć konia i bryczkę ten tandem to ma duszę, oj ma.

Drodzy koledzy przestańmy mówić o duszy w urządzeniu technicznym, to nie ma sensu. Jesteśmy z wszystkich stron otoczeni różnymi zaawansowanymi urządzeniami technicznymi które ponoć mają nam ułatwiać życie i rozważanie które rozwiązania mają duszę, a które nie chyba są dziwne. To trochę tak jakby dyskutować czy człowiek z wszczepionym sztucznym sercem może kochać, bo to przecież uczucia tam się lokalizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ukash

kwarco-żercą mówimy zdecydowanie NIE ! :wink: i tak dusze ma tylko mechanik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
...temat do kasacji...

o tak -razem z tobą :):)

ukash-głupcozercą też

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

ale... gdyby nie fascynacja tą duszą... a nie tylko urządzeniem technicznym... myśle że trochę inaczej niektórzy podchodziliby do zegarków na forum :wink: byłoby to tylko urzadzenie mierzące czas... a nie radość, szczęście, i takie małe cuś o co można dbać, polerować, zanosić do lekarza czy słuchać jak bije mu serce :wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

a z kasacją to też sie zgadzam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam. Zawsze cos sie znajdzie. Pies nie nosi zegarka to wiadomo co robi w wolnych chwilach 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ukash

jak pies nie ma co robic to sobie te no genitalja liże :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
byłoby to tylko urzadzenie mierzące czas... a nie radość, szczęście, i takie małe cuś o co można dbać, polerować, zanosić do lekarza czy słuchać jak bije mu serce

to masz przytępiony słuch,

kwarc tez bije

a ukash to może cos ciekawszego napisze?

bo jak narazie to raczej odtwórczy nie jest

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslisz ze to takie proste, to jestes w bledzie. Sprawdz jak nie wierzysz. Dlatego tez bronie kwarca. :)

zeby tez miec co robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ukash

dobra cos odkrywczego : KWARC MA DUSZE - mam kilka i co pewnien czas wymieniam im beteryjna czesc duszy to w temacie ,a poza przepraszam feleksc za nietakt .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

wiecie co:

faktycznie taki temat na tym forum nie ma sensu,

ktoś chrzani ze pare kółek zebatych i sprężynka ma dusze

a układ scalony z takim samym tylko prostszym i nowszym

rozwiazaniem napędzanym baterią

go nie ma....

tylko ze sensu tez w tym nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.