Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kmieciu

Jak zresetować G-SHOCK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie

Otóż mam problem ze swoim zegarkiem G-SHOCK, dokładnie model GA-110-1B. Chciałem zapoznać się z zegarkiem i troche w nim grzebałem i tak nagrzebałem, że wszystko sie popaprało. Dokładnie to mam problem z tym, że gdy na elektronicznym wyświetlaczu ustawie daną godzine, to wskazówki pokazują zupełnie innną, podejrzewam że pokazują one 2 strefy czasowe, ale to nie jest istotne ponieważ w zegarku poprzestawiałem mase innych rzeczy. I moje pytanie do was jak moge zresetować ustawienia takiego zegarka, ponieważ szukałem rozwiązania, ale nic nie znalazłem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma możliwości zresetowania G-Shocka bez wyciągania baterii.

Nie wiem skąd to się bierze, ale większość użytkowników modeli z serii GA nieświadomie rozregulowuje w nich wskazówki, próbując ustawić godzinę, także nie jesteś w tym odosobniony. ;) Na szczęście da się to bez problemu skorygować. Jeśli nie masz polskiej instrukcji to pobierz ją z poniższego linku. Na stronie 19 (plik Casio10.pdf) znajdziesz opis procedury korekcji położenia wskazówek.

http://www.speedysha...HS/Casio-GA.rar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem w środku jest taki styk który się zwiera z masą np. szpilką i wszystko resetuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba łatwiej jest sobie wszystko poustawiać niż otwierać zegarek bez konieczności? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, problem rozwiązany. Dziękuje bardzo za pomoc :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.