Kmieciu 0 #1 Napisano 27 Grudnia 2012 Witam wszystkich serdecznie Otóż mam problem ze swoim zegarkiem G-SHOCK, dokładnie model GA-110-1B. Chciałem zapoznać się z zegarkiem i troche w nim grzebałem i tak nagrzebałem, że wszystko sie popaprało. Dokładnie to mam problem z tym, że gdy na elektronicznym wyświetlaczu ustawie daną godzine, to wskazówki pokazują zupełnie innną, podejrzewam że pokazują one 2 strefy czasowe, ale to nie jest istotne ponieważ w zegarku poprzestawiałem mase innych rzeczy. I moje pytanie do was jak moge zresetować ustawienia takiego zegarka, ponieważ szukałem rozwiązania, ale nic nie znalazłem. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 27 Grudnia 2012 Nie ma możliwości zresetowania G-Shocka bez wyciągania baterii. Nie wiem skąd to się bierze, ale większość użytkowników modeli z serii GA nieświadomie rozregulowuje w nich wskazówki, próbując ustawić godzinę, także nie jesteś w tym odosobniony. Na szczęście da się to bez problemu skorygować. Jeśli nie masz polskiej instrukcji to pobierz ją z poniższego linku. Na stronie 19 (plik Casio10.pdf) znajdziesz opis procedury korekcji położenia wskazówek. http://www.speedysha...HS/Casio-GA.rar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leszko 1 #3 Napisano 28 Grudnia 2012 z tego co wiem w środku jest taki styk który się zwiera z masą np. szpilką i wszystko resetuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #4 Napisano 28 Grudnia 2012 Chyba łatwiej jest sobie wszystko poustawiać niż otwierać zegarek bez konieczności? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmieciu 0 #5 Napisano 28 Grudnia 2012 Okej, problem rozwiązany. Dziękuje bardzo za pomoc :> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach